Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de faina ca picioarele sa ramane albe la fiert.

Soriciul de porc este printre cele mai asteptate aperitive servite la masa de Craciun.

Un aperitiv gustos de vara sunt rosiile umplute cu ficat.

O reteta usor de pregatit chiar si de catre gospodinele incepatoare este puiul la tava.

Spre deosebire de puiul la tava care se prepara impreuna cu unt si cu sare, la potarniche se adauga slanina, frunze de vita de vie si unt.

Iata cantitatile exacte pentru aproximativ 6 persoane:

Piersicile sunt niste fructe zemoase de vara care pot fi folosite in diverse combinatii.

Desi marmelada de prune este cea mai cunoscuta, dupa o reteta similara se pregateste si marmelada de pere, singura diferenta fiind folosirea perelor in loc de prune.

Calcanul este deosebit de gustos atunci cand este pregatit in cuptor, dar nu tebuie tinut prea mult deoarece carnea se poate faramita la servire.

Iata o reteta de placinta cu mere ca la Mc Donald's care iti lasa gura apa.

Chiar daca in timp oamenii au devenit reticenti atunci cand vine vorba despre prospetimea si calitea ingredientelor folosite in meniurile Mc Donald's, multi consuma frecvent mancaruri fast food.

Calcanul inmuiat in lapte si prajit in unt este fraged si are un gust deosebit astfel preparat.

Scrumbia este un peste de talie mica cu o lungime de 30-50 cm.

Supa cu patratele de svaiter sau parmezan se obtine din taitei de casa preparati in ajun ca sa aiba timp sa se usuce.

Varza acra cu carne de vita sau porc se prepara in sezonul rece cand se pune varza la murat.

O reteta foarte apreciata de gurmanzi sunt spaghetele cu carne de vita si sos.

O friptura suculenta si frageda se obtine dintr-un purcel de 3-4 kilograme asezat in tava intreg.

Aceasta reteta se prepara in mod obisnuit din ficat de porc sau de vita, dupa preferinte.

Puiul umplut este o reteta de week-end sau care poate fi preparata la ocazii speciale.

Fazanul, prepelitele si potarnichile sunt printre cele mai apreciate tipuri de carne de pasare in materie de vanat.

Iata o reteta simpla cu potarnichi la frigare.

Ingrediente:

- 3 potarnichi,
- frunze de vita,
- 200 g slanina,
- 6 felii de paine,
- o lingura de unt,
- sare.

Mod de preparare:

Agrisele sunt niste fructe mici, rotunde si rosii din care se poate obtine compot, dar si alte preparate dulci.

Compotul de agrise se prepara astfel:

Ingrediente:

- 500 g agrise,
- 250 g zahar,
- un pahar de apa,
- vanilie.

Mod de preparare: