Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

O reteta usor de preparat, dar gustoasa sunt paneurile obtinute din cotlete de porc.

Ficatul de vitel este o sursa bogata de fier si proteine.

O mancare complexa pe baza de carne de pui, legume, sos alb si diverse mirodenii este puiul cu ciuperci si arpagic.

Carnea de prepelite se poate consuma fripta, dar uneori este folosita in combinatie cu legume si orez, ca ingredient principal.

Pentru compotul de caise verzi se aleg fructe sanatoase, care se spala bine inainte de a fi pregatite pentru fiert.

Marmelada din prune se realizeaza din fructe si zahar care gelifica.

Agrisele sunt niste fructe mici si rosii, uneori si verzi, bogate in saruri minerale care se consuma crude sau in diverse preparate, cum ar fi dulceata de agrise.

Serbetul se prepara din zeama de fructe, cu un adaos de apa si zahar

Ingrediente:

- 1 pahar de zeama de cirese amare,
- 1 kg zahar,
- o lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare:

Pentru peltea se aleg mere Renete, sau mere cretesti, rosii si cu miezul mai tare.

Cele fainoase se sfarama la fiert si dau o peltea tulbure.

Ingrediente:

- 1 litru zeama in care au fiert merele,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:

Siropul de caise este mai dulce decat compotul pentru ca la acest preparat se foloseste o cantitate mai mare de zahar.

Somnul este un peste rapitor de talie mare care traieste mai ales in Europa Centrala, in Europa de Est, dar si in Asia.

Reteta de mai jos contine ingrediente pentru 8 persoane. Supa se face cu taitei de casa.  

Ingrediente aluat de taitei:

Mancarea de pere cu carne de vita este dulce deoarece in reteta se folosesc atat fructe bogate in fructoza, cat si zahar.

Cotletele de vitel se pot cumpara de la macelarie sau supermarket gata transate, deoarece osul de vitel este mai tare si mai greu de portionat in propria bucatarie.

Unii spun despre pastrav ca nu are un gust deosebit, dar preparat la gratar este imposibil sa nu iti placa.

Pastravii prajiti au gust dulceag si se mananca fara dificultate daca inlaturati sira deoarece au putine oase.

Pastravii sunt pesti de apa dulce pe care ii poti gasi cu usurinta in stare proaspata la hipermarket.

Platica este un peste de apa dulce care seamana foarte mult cu crapul.

Daca majoritatea dintre noi suntem obisnuiti cu iahnia de fasole sau de linte, iata ca exista si peste care se prepara sub forma de iahnie.

Ca orice alt tip de carne, linul este un peste de apa dulce care poate fi preparat fiert, prajit si chiar sub forma de iahnie.