Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Ai avut busuioc din belsug in gradina? L-ai consevrat dupa pofta inimii, dar tot ti-a mai ramas? In aceasta situatie, ai doua variante. Ori il usuci si il pastrezi intr-o punga de hartie, ori faci un otet foarte gustos si delicat din el. Acest otet poate fi folosit in aproape orice reteta, fiind un inlocuitor excelent atat pentru otetul de mere, cat si pentru cel de struguri.

Iti place pestele, in special crapul? Daca da, azi avem o reteta minunata pentru tine! Este vorba despre crap argintiu marinat. Ia o foaie si un pix si noteaza. Reteta asta merita toata atentia ta.

Prajitura cu mere? Multe gospodine stiu sa faca asa ceva. Exista diverse retete, care mai de care mai atractive. Azi, ne-am gandit la o prajitura cu...jumatati de mere. E un deliciu pe care n-ai voie sa il ratezi, indiferent de sezon!

Exista cateva metode prin care sa pastrezi frunzele de menta proaspete cat mai mult timp. Cea mai usoara si eficienta cale este sa le pui in apa, exact asa cum procedezi cu florile. Daca ai taiat, deja, tulpinile, poti obtine rezultate foarte bune si congelandu-le.

Iti place porumbul peste masura? L-ai consuma cu mare placere si pe timp de iarna? Daca da, atunci trebuie sa inveti cum sa conservi porumbul. Te ajutam cu o reteta foarte simpla. Vei manca porumb suculent si dulce toata iarna!

Orice gospodina isi face timp pentru a pune muraturile. Varza, gogonelele si castravetii se afla printre clasicele legume din butoi. Pe langa acestea, poti adauga si alte bunatati, cum ar fi pepenele verde. Daca nu stii reteta de conservare la saramura pentru pepene, astazi iti dam o mana de ajutor.

Salata de castraveti e minunata oricand, mai ales in zilele calduroase de vara. E o gustare pe care multi romani o prefera si care merge in combinatie cu aproape orice fel principal. Reteta pe care ti-o prezentam azi se potriveste foarte bine alaturi de cartofii noi prajiti si de frigarui.

Iti plac foarte mult supele de pui? Daca da, azi ti-am pregatit o reteta speciala. Este vorba despre supa de pui cu galuste de usturoi. Garantam un gust desavarsit care-l va multumi chiar si pe cel mai mofturos membru al familiei/ prieten. In plus, nici nu dureaza mult s-o prepari. In circa trei sferturi de ceas aceasta supa va fi gata!

Rubarba este o planta cu nenumarate beneficii pentru sanatate. Are un continut ridicat de vitamina K, contribuind astfel la coagularea sangelui si la sanatatea oaselor. De asemenea, contine multa vitamina A, fibre si antioxidanti, elemente excelente pentru sanatatea sistemului digestiv si a inimii. Tulpinile de rubarba se pregatesc intr-o varietate de retete. Azi, ti-am pregatit o reteta pentru o prajitura cu rubarba.

Stafidele nu sunt altceva decat boabe de struguri uscate. Le cumparam, frecvent, din magazinele alimentare pentru a le folosi in diverse retete. Cum ai reactiona, insa, daca ti-am spune ca poti obtine gustoasele stafide la tine acasa? Da, se poate si nu e deloc complicat.

Pestele congelat in mod corect isi va pastra aroma si textura de inalta calitate, fiind considerat de multi bucatari la fel de calitativ precum pestele proaspat. E important de stiut ca pestele poate fi gatit si fara sa fie dezghetat, desi sunt recomandate tehnici speciale pentru gratar sau tigaie. Incearca-l! Daca nu-ti place, deongeleaza-l mai intai! Exista diferite cai de a dezgheta pestele fara a-i afecta calitatea.

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune, rezista mult mai bine, nefiind obligatorie refrigerarea sa. Asadar, carnea deshidratata este ideala in drumetii sau excursii in zone salbatice, unde nu exista metode de racire a carnii.

Vrei sa inlocuiesti carbohidratii cu alimente mai hranitoare si mai sanatoase? Daca da, atunci ar trebui sa consumi quinoa neagra! Aceasta pseudocereala bogata in proteine si aminoacizi are o aroma mai dulce decat quinoa alba, ceea ce o transforma in alimentul ideal alaturi de legumele sau sosurile tale preferate.

Merluciul este un peste marin din familia gadidae (cod), cu corpul asemanator salaului, cu dinti puternici si mustati. Se comercializeaza in piete cu specific si hipermarketuri. Nu stim cat de popular este merluciul in bucataria ta, insa avem convingerea ca aceasta reteta te va da pe spate. Este vorba despre merluciul preparat la cuptor!

Lintea este o leguminoasa ce devine din ce in ce mai populara si in Romania. Se consuma in multe retete, fiind foarte consistenta, gustoasa si sanatoasa. Poti asezona lintea cu o varietate de ierburi, condimente si alte alimente.

Sparanghelul alb este, de fapt, sparanghel standard (verde) ce nu a crescut niciodata deasupra solului; lipsa luminii solare impiedica dezvoltarea clorofilei. In general, sparanghelul alb are o aroma mai blanda si un invelis mai dur decat omologul sau verde. Fierberea si pregatirea la abur sunt cele mai populare moduri de a gati sparanghelul alb, insa prajirea si gratarul sunt si ele metode destul de comune.

Vrei o gustare rapida si delicioasa? Daca da, avem o reteta sa ne tii minte! Este vorba despre gustarea asiatica ce are la baza castraveti proaspeti si morcovi. Gustarea se poate consuma simpla sau in combinatie cu diverse mancaruri, cu sau fara carne. Dar sa lasam vorbaria! Ia un pix si o foaie si noteaza!

Caramelizarea cepei este un truc simplu si eficient, pe care bucatarii recunoscuti il folosesc pentru a adauga aroma mancarii. Poti sa faci si tu asta in intimitatea bucatariei tale. Ai nevoie de timp, placere si putina pricepere. La final, ceapa caramelizata iti va fi de mare folos in sosuri(dip-uri) paste sau supe.

Scortisoara are multe utilizari culinare. Poate fi folosita si pentru a imbunatati sanatatea datorita nivelului sau ridicat de antioxidanti, precum si proprietatilor sale antiinflamatorii. Asadar, fie ca il vei folosi pentru sanatate sau pur si simplu pentru gustul sau, uleiul de scortisoara este o alegere ideala.

Sarlota este o crema preparata din lapte, oua, zahar, frisca si gelatina. La aceste ingrediente se adauga fructele preferate. In varianta cu mere, sarlota este foarte populara. Se face repede, e delicioasa si nu se consuma doar intr-un anumit sezon!