Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Uleiul de menta are numeroase intrebuintari. Poate fi folosit pentru a adauga aroma bauturilor sau alimentelor, pentru tratarea anumitor afectiuni sau chiar pentru alungarea insectelor. Prepararea acestei licori acasa dureaza cateva saptamani, insa e o varianta ieftina si deloc complicata.

Ziua Nationala a Romaniei inseamna un moment de mandrie pentru orice roman, dar si o sarbatoare culinara , cu produse traditionale din belsug.

Piatra de copt garanteaza obtinerea unei pizza cu crusta perfect rumenita de fiecare data si poate fi folosita si pentru prepararea altor feluri de mancare la cuptor. Iata cum se curata o piatra de copt pizza.

Caromul, Ajwain-ul, Ajowa sau chimenul indian este o planta bianuala din familia Apiaceae. Semintele sale sunt folosite in bucatarie pentru a condimenta diverse mancaruri indiene. De altfel, planta este originara din acea zona a lumii.

Garam masala inseamna in limba hindi amestec fierbinte . Mai exact, e vorba despre un amestec de condimente macinate ce se folosesc pentru prepararea curry-lor din bucataria indiana.

Dovleacul sau bostanul, cum i se mai spune in popor, reprezinta adevarata vedeta a lunii noiembrie. Este ideal pentru mancaruri simple si gustoase, iar beneficiile sale pentru organism sunt uimitoare. Actioneaza antiinflamator, antioxidant, anticancerigen si antidiabetic.

Ceapa rosie nu trebuie sa lipseasca de pe masa unei gospodine.  Este mai dulce decat cea alba, ustura mai putin si contine de doua ori mai multi antioxidanti. Contine vitaminele A, B si C, saruri minerale, substante cu caracter antibiotic, ce pot preveni raceala si gripa.

Cresonul sau hrenita este o planta erbacee legumicola, cu flori albe de dimensiuni mici. Este cultivata pentru frunzele sale care se folosesc la salate sau sub forma de condiment.

Telina, denumita de unii si Viagra Saracului, este foarte apreciata datorita caracteristicilor sale terapeutice. Aceasta planta legumicola este un medicament  bogat in minerale si vitamine, dar si un adevarat deliciu culinar, gustul sau inconfundabil oferind specificitate mancarii.

Deshidratarea bananelor nu este un lucru complicat si prin aceasta procedura puteti obtine o gustare sanatoasa, pentru intreaga familie.

Smochinele in cafea reprezinta un deliciu gastronomic. Se prepara relativ usor si se consuma, de obicei, dupa cina.

Usturoiul este un adevarat medicament pentru corpul tau. Consumat in mod echilibrat, acesta poate preveni si chiar vindeca multe boli. Nu ezita sa il consumi, mai ales in sezonul rece, cand imunitatea organismului tau scade simtitor!


Maghiranul sau Majorana Hortensis  este o planta aromatica recunoscuta pentru parfumul delicat. Inca din vechime, aceasta minunatie a naturii a fost folosita pe post de condiment in diversele bucatarii ale lumii.

Crema rece de gutui(quince snow) se obtine relativ simplu si nu necesita o investitie mare de bani. Reteta are la baza fructele de gutui, iar produsul final reprezinta un deliciu in orice sezon.

In mod normal, orice tarta este preparata pe baza de oua. Pentru toti cei care nu consuma, insa,  produse de origine animala, exista o alternativa de luat in seama: tarta de praz VEGANA.

Crenvustii-mumie in foietaj sunt gustarile perfecte pentru petrecerea de Halloween, fiind suculenti in interior si crocanti la interior si putand fi serviti cu ketchup sau mustar, dupa gust.

Prajitura cu dovleac este un desert de sezon, ce poate fi servita ca atare sau cu diferite creme,.

Daca doriti sa reduceti consumul de carbohidrati si sa beneficiati de o masa sanatoasa si hranitoare, inlocuiti foile de paste din lasagna cu fasii de dovlecei, dupa cum urmeaza:

Sparanghelul ce urmeaza sa fie gatit poate fi mai gros sau mai subtire, insa trebuie sa fie neaparat proaspat, verde si ferm la atingere.

Vinul de calitate trebuie degustat in mod corespunzator, pentru a-i putea surprinde aroma si buchetul, dupa cum urmeaza: