Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Daca ai incercat de atatea ori sa faci clatite, dar nu ti-au iesit niciodata asa cum ai dorit, e timpul sa renunti la metoda clasica. Astazi, iti prezentam o modalitate pe care nici macar un om cu doua maini stangi nu o poate gresi!

Fasolea reprezinta unul dintre alimentele extrem de apreciate de catre romani. In mod traditional,  savuram aceasta leguma minunata in iahnie, in ciorba sau sub forma de fasole batuta. Astazi, va prezentam o reteta oarecum alternativa la clasica iahnie de fasole: tocanita de fasole cu chorizo!

Ciorba de perisoare este printre cele mai apreciate preparate traditionale romanesti. Astazi, iti prezentam o reteta care o sa ti se para, probabil, inedita: ciorba de perisoare cu varza rosie. 

Toba nu lipseste de pe masa romanilor in perioda Craciunului. Cu siguranta, cei mai multi ati auzit de toba de porc. Exista, insa, o alternativa la fel de gustoasa, pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, nu pot sa nu vor sa consume carne de la Ghita: toba de pui!

De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca un cozonac pufos si gustos! Din multitudinea de retete destinate acestui minunat produs traditional, am ales pentru astazi COZONACUL DOMNESC.

Tortul de Craciun reprezinta o delicatese pentru orice roman. Indiferent ce tip de hrana preferi in mod cotidian, aceasta prajitura de sarbatoare trebuie sa iti satisfaca papilele gustative.

Sarea e tare buna in bucate! De acord, in totalitate! Aceasta substanta miraculoasa mai are, insa, si alte trebuinte, la care, probabil, nici nu te-ai gandit. Mai jos, iti prezentam trei dintre ele.

Nigiri somon este un preparat ce contine orez aromatizat si somon proaspat. Este un sushi delicios, care se prepara foarte usor. Spre deosebire de alte tipuri de sushi, nu necesita o folie de alge marine.

Preparatele din porc se afla printre preferatele romanilor, mai ales in sezonul rece. Fie ca servesti o friptura proaspata la gratar, un muschi afumat sau o ciorba de picioruse nu vei fi dezamagit niciodata. Gustul inconfundabil al carnii de porc te va cuceri iremediabil.

Rosiile necoapte(verzi) sau gogonelele, asa cum sunt cunoscute in popor, reprezinta un adevarat izvor de sanatate, mai ales in sezonul rece. Aceste tomate neajunse la maturitate contin vitaminele A,B C si E, astfel ca prin consumul lor poti combate virozele si racelile.

Feniculul(chimionul dulce, anasonul dulce) este o planta perena cu miros dulce. A aparut in zona Meditarenei si s-a raspandit in toata lumea datorita beneficiilor sale nutritive. Poate fi consumat in totalitate. Bulbul, tulpina, frunzele si semintele sunt comestibile.

Uleiul de menta are numeroase intrebuintari. Poate fi folosit pentru a adauga aroma bauturilor sau alimentelor, pentru tratarea anumitor afectiuni sau chiar pentru alungarea insectelor. Prepararea acestei licori acasa dureaza cateva saptamani, insa e o varianta ieftina si deloc complicata.

Ziua Nationala a Romaniei inseamna un moment de mandrie pentru orice roman, dar si o sarbatoare culinara , cu produse traditionale din belsug.

Piatra de copt garanteaza obtinerea unei pizza cu crusta perfect rumenita de fiecare data si poate fi folosita si pentru prepararea altor feluri de mancare la cuptor. Iata cum se curata o piatra de copt pizza.

Caromul, Ajwain-ul, Ajowa sau chimenul indian este o planta bianuala din familia Apiaceae. Semintele sale sunt folosite in bucatarie pentru a condimenta diverse mancaruri indiene. De altfel, planta este originara din acea zona a lumii.

Garam masala inseamna in limba hindi amestec fierbinte . Mai exact, e vorba despre un amestec de condimente macinate ce se folosesc pentru prepararea curry-lor din bucataria indiana.

Dovleacul sau bostanul, cum i se mai spune in popor, reprezinta adevarata vedeta a lunii noiembrie. Este ideal pentru mancaruri simple si gustoase, iar beneficiile sale pentru organism sunt uimitoare. Actioneaza antiinflamator, antioxidant, anticancerigen si antidiabetic.

Ceapa rosie nu trebuie sa lipseasca de pe masa unei gospodine.  Este mai dulce decat cea alba, ustura mai putin si contine de doua ori mai multi antioxidanti. Contine vitaminele A, B si C, saruri minerale, substante cu caracter antibiotic, ce pot preveni raceala si gripa.

Cresonul sau hrenita este o planta erbacee legumicola, cu flori albe de dimensiuni mici. Este cultivata pentru frunzele sale care se folosesc la salate sau sub forma de condiment.

Telina, denumita de unii si Viagra Saracului, este foarte apreciata datorita caracteristicilor sale terapeutice. Aceasta planta legumicola este un medicament  bogat in minerale si vitamine, dar si un adevarat deliciu culinar, gustul sau inconfundabil oferind specificitate mancarii.