Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Cand aveti pofta sa consumati o bautura dulce si concentrata de fructe, un sirop de zmeura este ideal, mai ales in sezonul rece.

Atunci cand ai fost la munte la cules de zmeura si detii o cantitate insemnata de fructe, incearca sa prepari un sos de zmeura.

Nisetrul este un peste migrator din familia sturionilor care traieste inclusiv la noi in tara, in Dunare si Marea Neagra.

Nisetrul pane inseamna peste taiat in felii si dat prin faina, ou si pesmet inainte de a fi prajit.

Supa de pasare se poate obtine dupa preferinte din gaina, pui sau curcan, cu deosebirea ca pasarea tanara fierbe mai repede.

Pentru ca au o consistenta baloasa si rareori se gasesc in stare proaspata la magazin, bamele nu sunt printre legumele preferate ale unei familii obisnuite.

Ruladele cu carne se pot umple cu legume, paine, lapte, dar si cu slanina.

Un preparat usor de realizat sunt cotletele de berbec la tigaie.

O friptura suculenta la gratar este muschiul de porc.

Considerata un remediu naturist in raceli, supa de carne se poate prepara din gaina, pui sau vita.

Una dintre cele mai sanatoase retete preparate la foc sunt cele pe baza de peste asezonat cu legume fierte.

Mamaliga este un produs traditional taranesc, dar cand sunt atatea manacaruri care nu pot sa fie savurate la adevarata valoare fara celebra fiertura de malai de porumb, trebuie neaparat sa stim sa o pregatim si in bucatariile moderne. Si nici nu e greu deloc.

Ca ingrediente avem nevoie de malai de porumb, apa, putin ulei si sare (intre 300 si 500 de grame de faina de porumb la un 1 litru de apa, in functie de consistenta pe care dorim sa o aiba mamaliga, si sare dupa gust).

Compotul obtinut din capsune sau orice alte fructe este gustos si sanatos, cu conditia sa fie preparat in casa.

Reteta de marmelada se prepara din numai doua ingrediente: fructe si zahar, insa consistenta produsului final trebuie sa fie tare.

Dulceata de capsune se prepara vara cand este sezonul acestor fructe aromate si bogate in substante nutritive.

Serbetul este un soi de dulceata orientala si poate fi obtinut din fructe, flori, cafea, ciocolata, zahar ars sau alte arome, dupa preferinte.

Pelteaua este un produs alimentar dulce obtinut din suc de fructe fiert cu zahar.

Fragii sunt un soi de capsuni de padure care produc fructe de primavara pana toamna tarziu.

Fragii sunt niste fructe care cresc mai mult in padure si seamana cu capsunele la aspect si gust.

Cega la gratar este un preparat usor de asimilat de catre organism care se prepara cat a-i zice “peste”.

Ingrediente pentru reteta cega la gratar: