Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Ciorba de chitici sau de pesti marunti se prepara similar cu cea de crap sau morun.

Chiar daca nu traiti in Delta Dunarii unde pestele proaspat se gaseste la discretie, este bine sa cautati pentru aceasta reteta salau proaspat, nu congelat.

O reteta hranitoare pe baza de peste este salaul la cuptor umplut cu stiuca si alte ingrediente hranitoare.

Ciorba obtinuta din cap de nisetru sau morun se prepara similar cu cea de crap, iar procesul termic dureaza aproximativ o ora.

Indiferent cum le preferati, fierte, in pilaf sau prajite, midiile trebuie sa fie proaspete pentru a putea fi preparate.

Preparat mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, fasolea boabe cu carne de vita inlocuieste cu succes fasolea uscata cu ciolan afumat.

Rulada obtinuta din orice tip de carne si umpluta cu  ingrediente cum ar fi: carne, ficatei, legume, ou, paine si lapte este gustoasa si hranitoare.

Friptura inabusita cere mai  mult timp ca sa se friga decat friptura la tava.

Pentru marinata de porc, de preferat este sa folositi pulpa care trebuie aleasa cu 24 de ore inainte de prepararea efectiva a fripturii.

Poate ca limba cu masline este cea mai cunoscuta reteta preparata la noi. Totusi, pentru cei care vor sa testeze si alte combinatii culinare, pot incerca limba cu sos de smantana.

De origine maghiara, papricasul de pui cu galuste din faina este apreciat tot mai des si de gurmanzii din tara noastra.

Carnea de caprioara poate fi preparata la cuptor, fripta la tigaie sau la gratar.

Ciorba de peste se poate acri atat cu bors, cat si cu zeama de varza.

Salaul este un peste de apa dulce care poate fi gatit fiert, sub forma de rasol, dar si cu sos de maioneza.

Iata cum se prepara:

Pentru pestele in aluat, se prepara o compozitie de clatite.

Pilaful se poate prepara doar cu legume, cu carne sau cu fructe de mare.

Carnea de vita poate fi asezonata cu orice tip de legume, inclusiv cu telina, o leguma medicament recomandata de medici.

Pentru friptura de vitel se alege o bucata de carne care sa cuprinda si rinchii.

Pulpa de berbec la tava se poate pregati slaba, fara grasime sau se poate impana cu slanina si usturoi, pentru a-i da o aroma placuta.

Pentru jumari se alege intotdeauna carne mai impanata care se sareaza si se pune la prajit dupa ce a fost taiata in bucatele.