Retete

Esti un gurmand? Iti place sa gatesti? Descopera ponturile si retetele noastre prin care poti fi "chef" in propria bucatarie!

Carne Salate Aperitive / Garnituri Paste Peste Pizza Dulciuri Bauturi Legume si condimente Sosuri Supe / Ciorbe Mancare legume

Snitelul de caprioara este o reteta la minut si se prepara la fel ca si celelate tipuri de snitel obtinut din carne de pasare, de vita sau de porc.

Pentru reteta de cega prajita la tigaie sau ceaun cea mai mare provocare este desprinderea solzilor.

Cega este buna in orice combinatie.

Cega este un soi de sturion asiatic, de dimensiuni mici in comparatie cu ceilalti pesti din clasa sturionilor.

Ni se intampla tuturor sa venim acasa insetati si sa dorim sa bem apa proaspata, din flaconul desfacut cu o zi inainte, insa ne dam seama ca e statuta.

Pentru amatorii de preparate culinare dulci, dar si de peste, stiuca umpluta si indulcita cu zahar nu poate lipsi cu ocazia unei mese speciale.

Pentru stiuca la cuptor se folosesc aceleasi ingrediente ca la reteta stiuca fiarta si umpluta cu garnitura de legume.

Ingrediente:

Stiuca este un peste rapitor, asemeni salaului si se poate gati in diverse moduri: fiarta, la cuptor, cu diverse umpluturi, asezata pe pat de legume sau sub forma de budinca.

Salaul este cel mai important peste rapitor de apa dulce dupa stiuca.

Rasolul de stiuca se prepara similar cu salaul rasol.

Ciorba de hribi se prepara la fel ca si cea de bureti, in sensul ca se folosesc ingrediente similare.

Ciorba se poate pregati cu buretii proaspeti, cum au fost culesi din padure, sau cu bureti uscati pentru iarna.

Salaul pane este o reteta la minut care nu necesita o pregatire indelungata, dar nici prea multe ingrediente. Este suficient sa ai la indemana cateva fileuri de peste sau sa transezi un peste in fileuri.

Ciorba de chitici sau de pesti marunti se prepara similar cu cea de crap sau morun.

Chiar daca nu traiti in Delta Dunarii unde pestele proaspat se gaseste la discretie, este bine sa cautati pentru aceasta reteta salau proaspat, nu congelat.

O reteta hranitoare pe baza de peste este salaul la cuptor umplut cu stiuca si alte ingrediente hranitoare.

Ciorba obtinuta din cap de nisetru sau morun se prepara similar cu cea de crap, iar procesul termic dureaza aproximativ o ora.

Indiferent cum le preferati, fierte, in pilaf sau prajite, midiile trebuie sa fie proaspete pentru a putea fi preparate.

Preparat mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, fasolea boabe cu carne de vita inlocuieste cu succes fasolea uscata cu ciolan afumat.

Rulada obtinuta din orice tip de carne si umpluta cu  ingrediente cum ar fi: carne, ficatei, legume, ou, paine si lapte este gustoasa si hranitoare.