Aperitive / Garnituri

Atunci cand esti pe fuga, o mica gustare, un aperitiv sau un sandwich este varianta ideala. Incearca antreuri rapide si sofisticate, in functie de timp, de dispozitie si de indemanare in arta gastronomica!

In categoria preparatelor aperitiv intra si placintelele cu carne.

O reteta aperitiv care poate fi pregatita inclusiv pentru o masa festiva sunt pateurile umplute cu ficat.

Asemeni napilor si din telina se prepara piure in combinatie cu cartofi.

Pentru aceasta reteta este necesar sa folosim morcovi tineri numiti si carote.

Daca ai incercat chiftelele de legume, chiftelele de praz cu smantana sigur vor fi pe gustul tau.

Varzarile sunt un fel de pateuri pregatite din aluat de placinta cu varza murata.

Ceapa se umple cu diverse legume, cu carne sau cu usturoi.

Pentru aceasta reteta este indicat sa alegi napi mai mici pentru ca sunt mai dulci si au o textura mai buna.

Lintea este asemanatoare cu fasolea boabe si se prepara similar cu aceasta.

Pentru aceasta reteta se prepara un aluat dospit cu drojdie.

Fasolea verde cu omleta la cuptor este un fel de budinca cu legume si ou.

Sufleul de branza cu albus poate fi servit atat in prima parte a zilei, ca si antreu cald sau la cina, cand avem nevoie de o masa usoara, dar consistenta si gustoasa in acelasi timp.

Sufleul de fasole verde se obtine ca orice tip de sufleu cu legume din fasole verde fideluta cu sos alb si oua.

Daca si tie iti place gustul dulceag al dovleceilor si nu ai timp sa pregatesti o mancare sofisticata in bucatarie, prepara dovlecei cu smantana.

Sufleul de parmezan este o reteta simpla, dar foarte hranitoare.

Indiferent de sezon, anumite legume se gasesc in stare proaspata, iar altele pot fi congelate.

Snitelul de legume este o alternativa a snitelului de carne, la fel ca si chiftelele de legume.

Ca sa fie mai gustoase, pentru chiftelele de legume se poate folosi un amestec de legume mai consistent cu oua si condimente.

Aluatul de friganele se foloseste la prepararea diverselor aperitive la tigaie.

Volovanul este un fel de aluat frantuzesc folosit la prepararea diverselor mancaruri.