Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Carnitas este un tip de mancare traditionala din Mexic. Are la baza carnea de porc si se poate consuma ca fel principal sau ca umplutura pentru tacos si alte mancaruri cu specific. Azi, iti vom prezenta o reteta de carnitas la cuptor!

Azi iti propunem o super reteta pentru cina: piept de pui innabusit cu mere. Gust savuros, mancare sanatoasa si timpi scazuti pentru preparare! Ce sa iti doresti mai mult? Poate doar o comanda pe una dintre aplicatiile de curierat sa te satisfaca mai tare... Dezavantajul: nu esti atat de sigur/a ca mancarea comandata e la fel de sanatoasa.

Pipotele de pui se pot prepara in multe moduri. Fripte, prajite sau in mancaruri delicioase alaturi de alte alimente. Azi ti-am pregatit o reteta de neuitat: pipote de pui in smantana.

Varza se poate gati intr-o multime de feluri, de la salata simpla cu sau fara otet, pana la mancarurile mai mult sau mai putin complexe alaturi de carnea preferata. Din cea de a doua categorie, ti-am pregatit o reteta delicioasa si satioasa!

Azi iti prezentam o delicatesa ideala pentru masa de sarbatori, mai ales daca te-ai saturat de preparatele din porc. Ne referim la bibilica umpluta la cuptor!

Sarmale lenese! Cu siguranta orice roman a auzit de aceasta reteta minunata. Azi ne vom concentra, insa, pe sarmalele lenese un pic diferite fata de cele clasice. Nu am facut decat sa schimbam anumite ingrediente, astfel incat sa obtinem o reteta mai de toamna. De exemplu, am inlocuit morcovul cu dovleacul.

Plov este un fel de mancare traditional uzbec. Denumit si pilaf sau palov, plovul are la baza orezul cu bob lung si carnea de oaie. Acest fel de mancare reprezinta pentru uzbeci cam ce reprezinta pastele pentru italieni.

Parjoalele sunt chiftele mari, aparte, pe care orice gospodina/gospodar le poate face. Trebuie doar putina pricepere si ingredientele potrivite. Azi, iti prezentam o reteta de parjoale care au la baza un amestec de carne de vita si slanina de porc. Va iesi o minunatie culinara.

Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune, rezista mult mai bine, nefiind obligatorie refrigerarea sa. Asadar, carnea deshidratata este ideala in drumetii sau excursii in zone salbatice, unde nu exista metode de racire a carnii.

Te-ai intors de la serviciu si nu prea esti hotarat/a cu privire la ce sa pui pe masa la cina? Iti dam o mana de ajutor. Daca ai o punga cu cateva ciocanele prin congelator, reteta asta e pentru tine. Nu va veti opri prea usor din savurat; nici tu, nici cei dragi. Ia o foaie, un pix si noteaza.

Orice gospodina/gospodar credem ca stie sa prepare clasicii cartofi la cuptor. Nu stim, insa, daca si dupa reteta pe care am pregatit-o mai jos. Ne referim la cartofii inveliti in bacon. O sa fie un preparat care va surprinde placut invitatii de la masa de Anul Nou, atat din punct de vedere vizual, cat si din cel al gustului!

Piftia sau racitura, asa cum este numita in anumite zone ale Romaniei, reprezinta un preparat foarte popular, care se regaseste pe mesele oamenilor mai ales in perioadele de sarbatoare. Deliciul poate fi preparat din aproape orice carne, de la cea de porc, la cocos, peste si pana la vita! Azi iti vom prezenta o reteta minunata care are la baza rasolul de vita.

Bucataria indiana este binecunoscuta pe intreg Mapamondul, datorita combinatiei unice de condimente si arome. Spiritul culinar al indienilor este de neegalat, iar mancarea din aceasta tara este intotdeauna aromata si gustoasa. Tocmai de aceea, majoritatea preparatelor indiene au devenit populare peste tot in lume.

Ai scapat sare multa in mancarea preferata? Nu te enerva si nici nu arunca alimentele deja gatite! Ni se intampla multora dintre noi, mai ales daca nu obisnuim sa gustam in timpul prepararii. Din fericire, exista solutii destule pentru a desara mancarea! Trebuie doar sa intelegi cum interactioneaza sarea cu alte arome.

Merita sa gatesti carne congelata? Raspunsul este da, daca te afli in criza de timp sau daca trebuie sa gatesti din scurt, fara planificare. Astazi, iti vom arata cum se gateste pieptul de pui congelat. Acesta poate fi preparat cu succes atat la cuptor, cat si prajit. Timpul de pregatire este de o ora(15 minute prepararea si restul gatirea).

Iti place carnea la conserva? Daca da, iti recomandam sa n-o mai cumperi din comert. E procesata, deci nu foarte sanatoasa. Ai putea, in schimb, sa prepari conserva din carne in propria bucatarie! Azi, ti-am pregatit o reteta pentru conserva din burta de porc. Bucura-te de ea!

Pulpa de miel la cuptor e la mare cautare in Romania, mai ales de sarbatorile pascale! Azi, ti-am pregatit o astfel de reteta. E simpla si ofera un gust de neuitat. Incearc-o si iti garantam ca o vei repeta!

Ai gatit vreodata carne de iepure? Daca nu, credem ca e cazul sa o faci! Nu stii ce pierzi, daca nu incerci! Azi, ti-am pregatit o reteta speciala. Ne referim la iepure pregatit la cuptor in sos de smantana!

Vrei un mic dejun gustos si consistent? Daca da, atunci reteta de mai jos este pentru tine. Are la baza carnati, dar si destule legume, adica vitaminele atat de necesare pentru o sanatate de fier! Cu siguranta, vei fi cucerit/a de aceasta mancare!

Curcan la punga in cuptor? Poate parea o mare provocare, mai ales pentru o persoana care nu gateste sistematic. Iti dam o veste buna. Nu e chiar asa de dificil sa prepari aceasta delicatese. Ai nevoie de rabdare, putina dexteritate, ceva timp la dispozitie, placerea de a gati si ingredientele potrivite, bineinteles! Pregatit/a? Sa dam drumul retetei!