Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Pentru ca au o consistenta baloasa si rareori se gasesc in stare proaspata la magazin, bamele nu sunt printre legumele preferate ale unei familii obisnuite.

Ruladele cu carne se pot umple cu legume, paine, lapte, dar si cu slanina.

Un preparat usor de realizat sunt cotletele de berbec la tigaie.

O friptura suculenta la gratar este muschiul de porc.

Fasolea verde poate fi preparata cu carne de vita, iar daca doriti ca mancarea sa fie gata mai repede, puteti inlocui carnea de vaca cu cea de manzat.

Shaorma a devenit subiectul la moda cand vine vorba de tachinat prieteni pe seama kilogramelor in plus. Dar shaorma nu este neaparat un pericol pentru silueta, mai ales daca reusim sa evitam conditiile insalubre din locurile unde se vinde de obicei acest produs si ne lasam ispititi de gustul inconfundabil doar ocazional.

Rulada obtinuta din ciuperci in amestec cu alte ingrediente este un preparat satios si o combinatie de arome foarte apetisante.

Pulpa de berbec se marineaza asemeni vanatului pentru a fragezi carnea si apoi se prepara la cuptor cu untura.

Limba cu sos de rosii se prepara similar cu limba cu masline, care se consuma tot cu sos rosu.

Pilaful de pui se obtine din carne de pasare cu orez, ceapa si condimente, adaugate dupa gust.

Snitelul de caprioara este o reteta la minut si se prepara la fel ca si celelate tipuri de snitel obtinut din carne de pasare, de vita sau de porc.

Indiferent cum le preferati, fierte, in pilaf sau prajite, midiile trebuie sa fie proaspete pentru a putea fi preparate.

Preparat mai putin cunoscut in bucataria romaneasca, fasolea boabe cu carne de vita inlocuieste cu succes fasolea uscata cu ciolan afumat.

Rulada obtinuta din orice tip de carne si umpluta cu  ingrediente cum ar fi: carne, ficatei, legume, ou, paine si lapte este gustoasa si hranitoare.

Friptura inabusita cere mai  mult timp ca sa se friga decat friptura la tava.

Pentru marinata de porc, de preferat este sa folositi pulpa care trebuie aleasa cu 24 de ore inainte de prepararea efectiva a fripturii.

Poate ca limba cu masline este cea mai cunoscuta reteta preparata la noi. Totusi, pentru cei care vor sa testeze si alte combinatii culinare, pot incerca limba cu sos de smantana.

De origine maghiara, papricasul de pui cu galuste din faina este apreciat tot mai des si de gurmanzii din tara noastra.

Carnea de caprioara poate fi preparata la cuptor, fripta la tigaie sau la gratar.

Pilaful se poate prepara doar cu legume, cu carne sau cu fructe de mare.