Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Preparat sub forma de ciorba, stufat sau friptura, masa de Paste poate fi completata cu o mancare de miel cu ciuperci.

Varza acra cu costita afumata de porc se pregateste la fel ca varza murata cu carne.

Pentru acest tip de crochete se foloseste creierul de vita.

Aceasta reteta este simplu de preparat, iar daca va place conopida cu sos alb o sa va placa si aceasta mancare.

Pentru a-i fragezi carnea, inainte de a prepara iepure cu zarzavat, este necesar sa puneti carnea la marinat.

Ingrediente:

- un iepure,
- zarzavat de supa,
- 3 cepe,
- 2 linguri ulei,
- o frunza de dafin,
- 150 g arpagic,
- un paharel cu vin,
- o lingura de bulion,
- sare, piper.

Mod de preparare

Din categoria molustelor, alaturi de scoici, foarte apreciati sunt si melcii, atat pentru gust, cat si pentru calitatile lor nutritive.

Tocana cu carne de vita este cel putin la fel de gustoasa ca si cea preparata cu carne de porc sau pasare, doar ca procesul termic dureaza mai mult.

Carnea de vitel poate fi asezonata cu dovlecei, cartofi sau cu conopida. Indiferent de leguma aleasa, mancarea obtinuta va fi gustoasa.

Mai putin populara comparativ cu ciulamaua de pasare sau de ciuperci, cei care prefera carnea de ovine, pot obtine acest preparat culinar si din carne de miel. Reteta de primavara gatita in preajma sarbatirolor pascale, ciulamaua de miel are la baza carne, zarzavat de supa si sos alb.

Ingrediente:

- un kg carne,
- un litru apa,
- un morcov,
- o ceapa,
- un patrunjel,
- o lingura de unt,
- o lingura de faina,
 - sare.

Mod de preparare:

Sarmalele se pot impacheta in varza dulce, in foi de vita de vie, dar si in foi de varza murata.

Creierul cu ceapa este o reteta gustoasa si savuroasa care impune insa anumite restrictii pentru persoanele care au colesterolul marit.

Un preparat dietetic si usor de digerat este mancarea de pui cu dovlecei.

Ingrediente:

Daca maslinele sunt delicioase impreuna cu pui sau cu praz, un preparat culinar gustos si satios este si carnea de iepure cu masline.

Bamele sunt niste legume verzi, usor “baloase” care trebuie oparite in otet ca sa isi piarda din textura mucilaginoasa.

Scordoleaua este o mancare gatita in special in Delta Dunarii si are origini lipovene.

O mancare savuroasa pe baza de carne este rasolul de vita cu sos de vin si garnitura de legume.

Ingrediente:

Anghemahtul este un preparat culinar obtinut din carne si sos alb.

Pentru invelirea sarmalelor se poate folosi varza acra sau dulce.

Pentru friganelele din creier, clasica paine este inlocuita cu o bucata creier de vita.

Consumat in mai multe tari din Europa si Asia, iepurele are o carne gustoasa si hranitoare care poate fi asezonata cu legume, cu masline, dar si cu sos de smantana.