Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Biftecul de vaca adevarat se prepara doar din muschi. Se trece prin faina si se prajeste in tigaie.

Inainte de a fi pregatite, fie la gratar, fie la cuptor, momitele trebuie tinute in apa rece pana ce raman albe, fara urme de sange inchegat.

Mancarea de castraveti murati este foarte buna, fie ca o preparati cu carne de vita sau cu gasca.

Pentru chiftelele cu sos de rosii se foloseste doar carne de vita sau in amestec cu porc si miel.

Orezul poate fi preparat cu orice tip de carne, dar si cu organe de vitel, cum ar fi limba.

Adevaratul biftec de vaca este facut numai din muschi. Iata cum se prepara biftecul natur de vaca sau vitel.

Ugerul de la vaca se consuma fiert si prajit cu diferite legume. Iata cum se prepara:

Rata umpluta si servita cu garnitura de castane este o specialitate care poate fi preparata in week-end sau de sarbatori, inclusiv de Revelion.

Pentru aceasta reteta se poate folosi un mixt de carne marca de vita, porc si miel, dupa preferinte.

Antricoatele de vaca se frig la gratar si se combina apoi cu ceapa prajita ca pentru fasolea batuta in momentul servirii.

Carnea de pasare in general este foarte buna cu garnitura de legume, iar rata nu face exceptie. Iata o reteta excelenta din carne de rata cu mazare verde.

Rata salbatica folosita pentru prepararea ostropelului se pregateste la fel ca si carnea de gasca sau gaina.

Daca va plac preparatele obtinute din carne tocata si implicit chiftele, trebuie sa testati neaparat parjoalele moldovenesti.

Antricoatele de vita fripte in ulei sau untura se pot servi impreuna cu sos de mustar.

La fel ca si antricoatele de vaca, rinichii de vitel se pot asezona cu sos de mustar.

Pentru reteta de rata pe varza se poate folosi atat varza dulce, cat si murata.

La fel de buna ca rata pe varza este si carnea de fazan pregatita cu varza acra.

Rizoto poate constitui drept garnitura la mancarea de rinichi.

Aceasta reteta este suficienta pentru 6 persoane cu conditia sa serviti antricoatele de vaca fripte la gratar cu legume si salata de sezon.

Dupa ce ati spalat rinichii in mai multe ape si le-ati taiat partea alba, ii puteti pregati pentru prajire.