Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

La fel de buna ca rata pe varza este si carnea de fazan pregatita cu varza acra.

Rizoto poate constitui drept garnitura la mancarea de rinichi.

Aceasta reteta este suficienta pentru 6 persoane cu conditia sa serviti antricoatele de vaca fripte la gratar cu legume si salata de sezon.

Dupa ce ati spalat rinichii in mai multe ape si le-ati taiat partea alba, ii puteti pregati pentru prajire.

Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Bobocul de rata se poate pregati fie cu varza dulce, fie cu varza acra, dupa sezon si preferinte.

Daca pentru friptura folositi rata salbatica, aceasta se marineaza, se lasa in aceasta solutie o ora, dupa care se impaneaza cu slanina si se da la cuptor.

Daca va plac mancarurile grase, mancarea de cartofi cu slanina de porc si smantana sigur nu va va dezamagi.

Pentru aceasta reteta cu orez, se foloseste creier de vitel fiert cu ciuperci si sos

Antricoatele la tava se pot frige in unt sau untura, dar mult mai frumos se rumenesc in unt amestecat cu putin ulei.

Ciulamaua se poate prepara cu carne de pasare, dar si cu organe de vaca. Noi va sugeram ciulamaua cu rinichi de vita.

O reteta delicioasa cu sos rosu si carne de pasare este rata cu masline.

Fazanii inabusiti se pun la cuptor pe un pat de slanina cu ceapa si se lasa la fiert in suc propriu.

Rizoto cu ficat se poate servi cu sos de rosii sau cu sos de ciuperci la alegere.

Pentru friptura de vaca la tava se alege carne de vaca de la pulpa sau din spate, de la coada.

Pentru a va bucura de savoarea acestui preparat culinar, este indicat sa spalati rinichii in apa rece si sa scoateti grasimea din mijloc care este vinovata de mirosul patrunzator al rinichilor.

Ostropelul este o mancare aromata cu sos care poate fi preparata din orice carne de pasare. Noi va propunem o reteta de ostropel cu carne de rata.

Ingrediente:

Dintre toate vanaturile cu pene, fazanul este acela care trebuie neaparat tinut cateva zile dupa ce a fost vanat, intr-un loc bine ventilat inainte de a fi pregatit.

Inainte de a prepara aceasta reteta cu rinichi, este obligatoriu sa lasi rinichii curatati de partea alba o jumatate de ora in apa rece cu un pic de otet pentru a scoate mirosul neplacut din ei.

Rasolul de gaina poate fi folosit la supa, ciulama sau pilaf.El se poate servi ca atare, dupa ce a fiert impreuna cu zarzavatul de supa, impreuna cu garnitura de legume.

Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat.