Carne

Esti adeptul zicalei "cea mai buna leguma e porcul"? Testeaza retetele noastre cu carne culese din bucataria traditionala si internationala si nu vei fi dezamagit!

Ca la orice tip de preparat pane, picioarele de vitel se prajesc in tigaie dupa ce sunt trecute prin faina, ou si pesmet.

Ficatul pentru prajit nu trebuie spalat inainte, cel mult se poate tine un sfert de ora in lapte (ca sa iasa mai fraged) si apoi uscat bine intr-o carpa curata.

Puiul pane se prepara similar cu picioarele de vita pane sau cu parizerul pane.

Potarnichile la tava pot fi preparate cu unt, ceapa si sos alb de smantana.

Pentru rulada umpluta cu ficat se foloseste carne de vita.

Tuslamaua de burta este o mancare cu sos obtinuta din carne de vita la care se adauga legume pentru supa.

Pentru ficatul fript la gratar se foloseste o bucata consistenta de ficat de porc sau de vita.

Rulourile obtinute din piept de pasare sunt usor de realizat si pot fi umplute dupa preferinte.

Sitarul nu este gustos daca se pregateste imediat dupa ce a fost vanat.

Pentru friptura de vita inabusita se alege o bucata de carne frumoasa, fara os care  se fierbe pana devine frageda si se poate servi cu sos si smantana.

Friptura de vita este hranitoare daca stii cum sa o prepari 

Picioarele de vitel sau rasolul de vita se consuma fiert impreuna cu sos si ciuperci calite in unt sau ulei.

Consumati in special la traditionala masa de Craciun, carnatii pot fi cumparati din comert sau preparati in casa din carne de porc, vita si oaie.

Dupa preferinte, se poate praji ficat de porc, de vita, sau ficatel de pasare.

La tigaie, puii se prepara intr-un timp scurt, daca sunt taiati in bucati, astfel incat sa fie patrunsi uniform.

Reteta de potarnichi pe varza este pentru 4 persoane.

Daca nu sunteti vegetarieni si nu este zi de post, ghiveciul cu legume poate fi asezonat cu carne de vita.

Rasolul de vita se fierbe in apa rece impreuna cu o lingura de grasime si una de faina ca picioarele sa ramane albe la fiert.

O reteta usor de pregatit chiar si de catre gospodinele incepatoare este puiul la tava.

Spre deosebire de puiul la tava care se prepara impreuna cu unt si cu sare, la potarniche se adauga slanina, frunze de vita de vie si unt.

Iata cantitatile exacte pentru aproximativ 6 persoane: