Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

Un desert delicios care poate fi servit chiar la micul dejun este serbetul de ciocolata.

In luna octombrie dovleacul este vedeta de cand romanii au imprumutat sarbatoarea numita Halloween.

Dulceata de visine are un gust deosebit si este preferata copiilor. Iata cum se prepara:

Obtinut doar din zahar si apa, serbetul de zahar ars este un dulce de casa foarte usor de preparat.

Marmelada de portocale poate fi pregatita in orice sezon, insa este mai buna toamna sau iarna, cand portocalele sunt dulci, zemoase si aromate.

O reteta de vara dulce este si dulceata de cirese albe.

Serbetul de portocale poate fi preparat in orice sezon, dar incepand cu anotimpul rece, aceste fructe sunt mai gustoase si mai zemoase.

Pentru dulceata de nuci negre se aleg nuci tinere, la inceput de toamna, care sa nu fie uscate sau viermoanoase la mijloc.

Ingrediente:

- 100 nuci tinere,
- ½ kg zahar,
- 4 pahare cu apa,
- zeama de la ½ lamaie,
- vanilie.

La fel de gustos ca o inghetata de fructe, serbetul de lamaie este un desert aromat si gustos.

Desi marmelada de prune este cea mai cunoscuta, dupa o reteta similara se pregateste si marmelada de pere, singura diferenta fiind folosirea perelor in loc de prune.

Iata o reteta de placinta cu mere ca la Mc Donald's care iti lasa gura apa.

Pentru marmelada de mere se aleg fructe tari si sanatoase, care nu sunt fainoase.

Ingrediente:

Aceasta reteta de dulceata se prepara la inceputul toamnei, cand apar nucile.

Ca si celelalte retete de serbet cu fructe, serbetul de caise se prepara dintr-o cantitate egala de caise si zahar.

Sosul de caise este o reteta rapida, cu conditia sa aveti la indemana marmelada.

Magiunul, numit in popor si povidla se obtine de obicei din prune.

Iata cum poti prepara magiun de prune in propria locuinta.

Considerata o delicatesa, dulceata de trandafir are un parfum deosebit, iar ca sa iasa ca la carte, folositi trandafir de Damasc pentru realizarea acestei retete dulci.

La fel de gustos ca dulceata de visine, serbetul are o consistenta mai zemoasa si este dulce-acrisor.

Daca ti-au ramas cateva cotoare si coji de gutui, nu le arunca pentru ca le poti folosi la realizarea unui jeleu de gutui, numit peltea.

Marmelada din prune se realizeaza din fructe si zahar care gelifica.