Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

Sarlota este o prajitura fresh, ideala pentru orice sezon si orice ocazie.

Pentru aceasta reteta, in loc de lapte se foloseste unt.

O glazura de ciocolata la minut pentru torturi este glazura de ciocolata fara foc.

Crema caramel se mai numeste si crema de vanilie caramelizata.  

Daca iti place caramelul si preferi produsele de cofetarie cu zahar ars, crema de zahar ars folosita  trebuie sa fie una dintre preferatele tale.

Aceasta prajitura aromata poate fi preparata in orice sezon datorita faptului ca ingredientele din care este compusa se gasesc oricand.

Daca vrei sa inlocuiesti clasica crema de vanilie cu una mai consistenta, incearca crema de vanilie cu spuma de albus.

O glazura simpla, fara coloranti folosita la imbracarea torturilor si prajiturilor este glazura alba de albus.

O reteta de origine germanica este aromatul bavarez de vanilie cu frisca.

Pentru torturile glasate se poate realiza o glazura simpla din zahar, glucoza si rom sau vanilie alba sau trecuta prin carmin pentru a oferi produsului final mai multa culoare.

Pentru obtinerea trigoanelor se face un aluat de placinta fara ou si sirop cu apa si zahar care se taie in forma de triunghiuri inainte de a fi pus la copt.

Aceste prajiturele in forma de castane sunt deosebit de aromate, iar daca gusti una, sigur nu te vei mai opri.

O crema apetisanta, care imbogateste gustul croasantelor, tartelor si a altor preparate dulci este crema de vanilie.

Ciocolata utilizata este anume pentru glasat.

Cornetele cu frisca se pot acoperi cu glazura de ciocolata, dar, lasate simple, fara umplutura ele se pastreaza mai multe zile.

Numite si choux a la creme, aceste gogosi se umple cu crema de vanilie.

Vrei sa prepari o crema rapida pentru a imbogati gustul biscuitilor? Ei bine, atunci incearca o crema la minut cu ou.

O crema clasica, folosita la o multime de prajituri si torturi este crema de frisca.

Corabioarele sunt un fel de fursecuri si se obtin din aluat cu unt.

Pentru rulourile cu nuca se prepara acelasi aluat din branza de vaca folosit la obtinerea rulourilor cu marmelada.