Dulciuri

Iti aduci aminte de aroma de cozonaci sau de briosele preparate cu dragoste de bunica in copilarie? Iata cum poti prepara zeci de retete delicioase de prajituri, torturi festive sau placinte, adorate de copii si savurate cu placere de intreaga familie!

 

Pentru a-i oferi o aroma deosebita, uneori turta dulce este imbogatita cu ciocolata si stafide.

Un chec rapid si gustos cu fructe zaharisite este plum-chec-ul.

Din categoria prajiturilor de casa face parte si rulada cu marmelada.

Aceasta gustare dulce seamana cu biscutii vienezi care au in componenta lor migdale.

Vrei sa prepari un dulce rapid, consistent si racoritor? Atunci sufleul de mere este o alegere perfecta pentru un rasfat in familie.

Pentru aceasta reteta se aleg mere sanatoase de marime mijlocie.

Turta dulce este un produs alimentar cu aroma de ghimbir si de obicei, pentru obtinerea sa se foloseste miere sau zahar.

Aceasta reteta de turta dulce este una simpla, fara ou.

Sufleul de portocale se prepara similar cu sufleul de lamaie.

Acest desert aromat sigur l-ai incercat macar o data in copilarie.

Aceasta reteta simpla este o gustare ideala pentru orice copil care doreste sa consume intre mese un desert sanatos si delicios cum sunt merele pe paine.

O reteta dulce perfecta pentru o cina in familie sunt caisele pe orez.

Daca pentru pregatirea acestei retete folositi jumatati de pere din compot, nu mai este nevoie sa fierbeti perele in sirop de zahar.

Pentru aceasta reteta se folosesc aceleasi ingrediente ca pentru perele cu crema de vanilie, cu mentiunea ca in loc de vanilie se foloseste cacao.

Acest sufleu se prepara similar cu sufleul de ciocolata, numai ca in loc de cacao sau batoane de ciocolata se foloseste cafea concentrata.

O reteta simpla si aromata, numai buna de incercat in sezonul estival este sufleul cu lamaie.

Un desert rapid, ieftin si sanatos de toamna sunt gutuile coapte.

Pentru aceasta reteta se fierbe vin alb, iar o data luat de pe foc vinul este amestecat cu aluatul de gogosi.

Aceasta reteta cu fructe se prepara similar cu merele in aluat, cu mentiunea ca in loc de mere se folosesc caise.

Pentru sufleul de ciocolata se folosesc aceleasi ingrediente ca pentru sufleul de vanilie, la care se adauga doua linguri de cacao sau batoane de ciocolata dupa preferinte.