Peste

Gustos, hranitor, sanatos. Acestea sunt doar cateva dintre calitatile pestelui. Afla cum il poti gati cel mai bine pentru a bebeficia din plin de calitatile sale nutritive si gustative!

Sprotul prajit reprezinta un preparat culinar pe care, cu siguranta, l-ati savurat, macar o data in viata, pe Litoral. Asimilati sezonului de vara, acesti deliciosi pestisori pot fi consumati si in restul anului, fiind excelenti mai ales in combinatie cu celebra mamaliga.

Crevetii se afla in top printre fructele de mare foarte populare in intreaga lume, deoarece sunt gustosi, sanatosi si recomandati in orice dieta echilibrata. De asemenea, sunt foarte bogati in proteine, insa nu contin multe grasimi saturate.

Heringul este un aliment cu proprietati benefice pentru sanatate. Substantele continute de acest peste ne sporeste rezistenta in fata bolilor care ne dau tarcoale mai ales in sezonul rece.

Pastravul pe pat de legume cu vin alb reprezinta o reteta potrivita pentru o cina de neuitat sau pentru ocazii in care ai invitati speciali. E usor de preparat, iar gustul de exceptie e garantat.

Masa de Craciun inseamna traditie si mancaruri alese. Chiar daca predomina bucatele delicioase din carne de porc, nu trebuie sa ignori si alte delicatese. Spre exemplu, pestele, un aliment intotdeauna sanatos si gustos.

Nigiri somon este un preparat ce contine orez aromatizat si somon proaspat. Este un sushi delicios, care se prepara foarte usor. Spre deosebire de alte tipuri de sushi, nu necesita o folie de alge marine.

Acizii grasi Omega 3 sunt esentiali in dezvoltarea creierului, precum si in pastrarea sanatatii intregului organism, asadar consumul lor este foarte important.

Puteti cumpara peste de la pescarie, de la magazinele de specialitate sau chiar din supermarket, de la raionul specializat, insa este foarte important sa cunoasteti proprietatile unui peste proaspat, inainte de a face aceasta.

Budinca de peste este un preparat gustos si hranitor care se serveste la cina. Pentru aceasta reteta rapida puteti folosi stiuca sau salau.

Pestele la cuptor cu ciuperci este o reteta cu putine calorii, foarte usor de preparat, ce poate fi servita atat la pranz, cat si la cina.

Fie ca sunteti adeptii macaroanelor sau va dati in vant dupa spaghete, o reteta satioasa si usor de preparat este budinca de peste cu paste si sos alb.

Daca ati consumat peste la masa, dar nu l-ati terminat, inainte sa va ganditi ce sa faceti cu bucatile de peste ramase, noi va propunem o reteta de peste la cuptor cu sos alb.

Pentru amatorii de peste conservat, ruladele mici cu sardele sunt o optiune savuroasa pentru pranz sau cina, usor de realizat.

Sufleul de peste este o reteta usor de preparat, care se obtine din sos alb si peste, in cazul de fata.

Zacusca de peste face parte din grupa conservelor de iarna.

Pentru marinata de peste se poate folosi crap, caras, macrou, hamsii sau un peste din categoria sturionilor (nisetru, morun, cega).

Somonul este printre cei mai apreciati pesti oceanici, pentru carnea sa de culoare rosu-portocalie bogata in acizi Omega 3.

Reteta de calcan prajit nu are nevoie de un timp indelungat de pregatire.

Calcanul este un peste cu forma plata care traieste inclusiv in Marea Neagra.

Calcanul este deosebit de gustos atunci cand este pregatit in cuptor, dar nu tebuie tinut prea mult deoarece carnea se poate faramita la servire.