Salate

Fierte, crude sau coapte, salatele intregesc savoarea preparatelor culinare si aduc un important aport nutritiv in alimentatia zilnica. In plus, salatele sunt intotdeauna o solutie ideala pentru a-ti potoli foamea si de a consuma un numar mai mic de calorii.

Aceasta salata este un preparat foarte sanatos, deoarece contine toate ingredientele unei pizza, insa nu necesita coacere si implicit nu este grea si nesanatoasa.

Salata de cartofi cu ton este o reteta delicioasa si usor de preparat, care se poate servi atat calda, cat si rece.

La origine, scordoleaua este o mancare a lipovenilor si ucrainienilor din Delta.

Renumiti pentru combinatiile de legume, oua, branza si alte ingrediente pline de savoare, bulgarii au creat in timp o multime de salate delicioase.

Gogosarul face parte din aceeasi familie de legume cu ardeiul si are proprietati medicinale aparte.

Ideala pentru persoanele cu stomacul sensibil, salata de ardei copti este un fel de mancare apreciat in bucataria romaneasca.

Salata de vinete este o specialitate culinara romaneasca preparata din vinete coapte si tocate marunt, impreuna cu ulei, sare si ceapa tocata.

Ciupercile sunt preparate in fel si chip, sunt gustoase, hranitoare, dar mai ales contin o cantitate generoasa de vitamine din complexul B.

Spanacul se consuma in special primavara, alaturi de alte verdeturi bogate in vitamine si minerale.

Rosiile, numite si patlagele rosii au fost prima data cultivate in Peru, acum 3000 de ani.

Combinata cu sfecla si mere, salata de telina este ideala pentru sanatate, de aceea nutritionistii o recomanda.

Considerata un adevarat afrodisiac, telina are o multime beneficii asupra sanatatii, mai ales daca se consuma in stare cruda.

Avand in vedere ca scade tensiunea arteriala si lupta impotriva cancerului, telina chiar merita consumata cruda, dar si in ciorbe, mancaruri sau sub forma de salata.

Ingrediente salata de telina:

Considerat hrana regilor, sparanghelul este comercializat si in Romania de cativa ani, si totusi putine gospodine se incumeta sa il gateasca.

Conopida este o leguma gustoasa, care face parte din aceeasi familie de legume cu broccoli si varza.

Consumata calda in zilele de post, aceasta salata de vara se prepara usor si este mai gustoasa, daca folositi fasole grasa.

Combinatiile de legume sunt felurite, iar noi va propunem o reteta de cartofi cu fasole boabe.

Mancare modesta, consumata mai ales in posturi, salata de fasole boabe se prepara la greci in sezonul rece cu fasole sau cu naut.

Cartofii pot fi consumati ca si ingredient de baza folosit intr-o salata, sub forma de mancare sau ca adaos la ciorbe.

Alaturi de salata orientala, salata de cartofi cu ceapa este apreciata de intreaga familie pentru ca se prepara usor, este gustoasa si satioasa.

Alimentul de baza in orice familie, cartoful, se prepara in diverse combinatii culinare.