Sanatate

Mancarea, igiena si stilul de viata ne influenteaza in mod direct sanatatea! Afla ce diete sau ce tratamente sa urmezi pentru anumite boli, rani si accidente!

Diete Tratamente Boli Rani si accidente Igiena Alimentatie sanatoasa Ceaiuri Medicamente

Sistemul imunitar este greu incercat in fiecare zi. Stresul, oboseala, starile de anxietate, alimentatia nesanatoasa sunt printre principalii vinovatii pentru scaderea imunitatii. In aceste conditii, in primul rand, trebuie sa incercam sa ne echilibram viata. In al doilea rand, exista metode de stimulare a imunitatii. Astazi, ti-o prezentam pe cea mai simpla: lovirea usoara a apei reci cu talpile.

Sapunul de casa este foarte cautat, in ultima perioada, deoarece este facut din ingrediente de incredere si nu contine chimicale care sa puna sanatatea in pericol. Exista o multime de retete pentru sapunul de casa. Noi ne vom opri asupra celei mai simple.

Rosiile sunt fructe delicioase, care nu trebuie sa lipseasca de pe masa ta, mai ales in sezonul cald. Din pacate, nu tot ce gasesti in pietele autohtone e sanatos! Exista tomate crescute artificial pentru a creste mai repede. Spre exemplu, rosiile romanesti care apar pe tarabe inca din luna mai ori chiar mai devreme ar trebui sa se gaseasca abia din luna...iunie!

Petele albe de sub unghii(leuconichie) apar parca din nimic. Exista, insa, intotdeauna o cauza. Sa fie ingrijirea precara? Sa fie lipsa de calciu? Pare o problema simpla, insa nu e chiar usor de identificat cauza.

Consumul de sare in exces este considerat un pericol pentru sanatate. Cel putin asta stim de la medici. Un studiu recent arata , insa, contrariul. Sarea lupta impotriva cancerului!

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Cert este ca pe termen scurt orice dieta poate face minuni. Pe termen lung, insa, e greu sa pastrezi echilibrul si sa te rezumi strict la acea dieta. Nici nu ar fi sanatos sa faci asta!

Vocea unui om se poate pierde cu usurinta. A ragusi inseamna a inflama corzile vocale, laringele, in asa fel incat glasul se slabeste sau chiar se pierde! Pentru a evita o stare deloc confortabila, incearca sa nu tipi si sa nu canti prea tare.  Nu-ti cerem sa nu iti mai sustii echipa preferata pe stadion sau sa nu mai canti in baie cu patos, ci doar sa incerci o doza de echilibru, adica sa ai grija de vocea ta!

Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza, inseamna ca in organism exista o infectie sau, mult mai rar, alte probleme mai grave precum cancerul! Iata alte lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre febra:

Monica Anghel este o artista foarte cunoscuta in Romania. Vocea superba, prestatiile pe marile scene ale tarii si stilul aparte au transformat-o intr-o vedeta iubita de multi romani. Monica asa cum o stiam acum 15 ani, sa zicem, nu mai exista, insa. Tranformarea fizica a vedetei este socanta! A slabit intr-un interval scurt 40 kilograme!

Albinele si viespele , ca de altfel toate insectele, isi fac simtita prezenta din plin in sezonul cald. In aceasta perioada, creste evident si riscul de a fi intepat. Aceste insecte nu ataca decat in momentul in care se simt amenintate. Albina lasa acul in piele, dupa intepatura, murind la scurt timp. In schimb, viespea nu pierde acul prin intepatura. Ambele au, insa, suficient venin in ac astfel incat sa creeze grave probleme de sanatate!

Vara, eram obisnuiti sa purtam haine si accesorii lejere. Nu va fi la fel si in acest sezon, cand masca de protectie va deveni indispensabila in spatiile inchise, dar si in spatiile deschise aglomerate. La peste 30 grade, sa ai gura si nasul acoperite nu reprezinta deloc o placere. Cu siguranta, se instaleaza disconfortul, oricat ai fi de rezistent/a. De aceea, te sfatuim cum sa porti o masca de protectie pe timp de canicula.

Purtarea mastii de protectie poate crea disconfort, mai ales persoanelor care poarta ochelari de vedere. Acestia din urma se aburesc chiar si cand afara sunt temperaturi ridicate. Pentru a evita aceasta neplacere, ai la indemana cateva metode.

Boala Parkinson este o tulburare a sistemului nervos care apare mai ales la varsta a treia. Circa 1% dintre persoanele care au trecut de 65 ani sufera de aceasta afectiune. Principalele simptome ale bolii Parkinson sunt tremurul si miscarile rigide, lente.

Storcatorul de fructe este un electrocasnic foarte popular in intreaga lume. Desi a fost creat pentru fructe, acest aparat poate stoarce si legume, plante medicinale si chiar radacinoase. Asadar, daca vrei un suc natural, fara aditivi si substante nocive, e cazul sa iti cumperi un storcator de fructe. Azi, iti dam cateva sfaturi pentru a-l alege pe cel potrivit nevoilor tale.

Ti s-a blocat inelul/verigheta pe deget? Probabil ca ni s-a intamplat tuturor. Se intampla, de obicei, cand mana se umfla. Retentia de apa, o infectie, problemele renale sau o contuzie sunt printre principalele cauze. In aceste momente, simti ca inelul te strange insuportabil si incerci sa il scoti. Daca mana e prea umflata, bijuteria nu va iesi in mod natural. Exista, insa, cateva metode prin care ai putea sa-l scoti.

Cresonul, in popor cunoscut ca nasturel, este o adevarata bomba de vitamine, minerale si enzime benefice. Lastarii si frunzele acestei plante minunate sunt consumate in salate si alte mancaruri. Semintele sunt condiment pentru crearea unui anumit tip de mustar.

Pericolul numit zahar este prezent in fiecare aliment/bautura dulce. Si ca orice exces, consumul de zahar produce dependenta. Vestea buna este, insa, ca aceasta dependenta poate fi invinsa in doar 10 zile. Iata ce trebuie sa faci in aceasta perioada, daca vrei sa scapi de dependenta de zahar.

Ai o durere de dinti? Ai suferit o interventie chirurgicala la nivelul gurii? Esti in varsta si dintii nu prea te mai ajuta? Sau poate ai gingiile inflamate? Daca te afli intr-una dintre aceste situatii, cu siguranta ai probleme mari in a te hrani. Astazi, te invatam cum sa mananci atunci cand nu poti mesteca alimentele.

Obiceiurile cotidiene de alimentatie si de ingrijire a corpului sunt parte din viata omului modern. Unele dintre ele sunt imperios necesare. Vorbim despre spalatul fructelor inainte de a fi consumate sau de exercitiile fizice. Alte obiceiuri , insa, nu sunt deloc atat de eficiente pe cat credem multi dintre noi. Despre acestea din urma, vom scrie, astazi.

Capsunile sunt fructe delicioase, care contin o multime de ingredinte utile precum antioxidanti, magneziu si potasiu. Totusi, exista si capsuni mai putin sanatoase, crescute in mediu artifical si care iti pot face usor cu ochiul in magazine. Pentru a evita cumpararea capsunilor nesanatoase, am intocmit o lista de recomandari.