Sanatate

Mancarea, igiena si stilul de viata ne influenteaza in mod direct sanatatea! Afla ce diete sau ce tratamente sa urmezi pentru anumite boli, rani si accidente!

Diete Tratamente Boli Rani si accidente Igiena Alimentatie sanatoasa Ceaiuri Medicamente

O epidemie de gripa poate provoca , in scurt timp, panica la scara larga, dupa cum am observat in cazul noului coronavirus! Frica este normala, insa ea nu trebuie transformata in groaza! Important este sa inveti cum trebuie sa te comporti in timpul unei epidemii declarate.

De la 20 grade Celsius , la 2 grade, in doar 24 ore! Apoi de la aceasta temperatura , iar la 20 grade, in decurs de 48 ore. Astfel de schimbari bruste de temperatura pot provoca mult rau organismului uman, mai ales daca exista anumite afectiuni. Din pacate, aceste metamorfoze ale vremii se intampla din ce in ce mai des, mai ales in sezonul rece.

Foamea are efecte negative asupra oricarui om. Capacitatea de concentrare si eficienta scad, iar daca exagerezi cu acest proces, o sa cunosti efectele nedorite ale depresiei. Multi oameni inca mai cred ca e ideal sa te culci flamand/a. Stiinta ii contrazice. Din pacate, exista efecte secundare cauzate de foamea tarzie.

Patlagina este o planta medicinala foarte populara cu proprietati amare si astringente. Familia Plantago cuprinde aproximativ 200 specii ce sunt cunoscute sub numele de patlagina. Aceste plante miraculoase cresc pe toate continentele, in diverse habitaturi. Dar haideti sa vedem ce beneficii pentru sanatate aduce patlagina si cum sa o folosim.

Coronavirusul reprezinta un real pericol. Nimeni nu poate nega asta! La fel de periculoase sau chiar mai periculoase, insa, sunt si celelalte tulpini, precum SARS sau MERS. Exagerarile la scara larga si boom-ul informational care a explodat in jurul acestui subiect au creat panica si chiar isterie in multe colturi ale lumii. In Romania, teama de acest virus i-a determinat pe multi sa actioneze precum in filmele care promoveaza Apocalipsa.

Noul coronavirus a creat panica pe tot Mapamondul! Sau mai bine zis, canalele de stiri din intreaga lume au creat panica , folosind subiectul . Trebuie sa ne intrebam, insa: este pericolul atat de mare pe cat se transmite in mass-media? Exista riscul unei pandemii? Cat de periculos este virusul aparut in Wuhan? Ne propunem sa raspundem acestor intrebari in cele ce urmeaza.

Mancam produse precum oua, fructe si paine, aproape in fiecare zi. Din pacate, e posibil sa alegem produse de o calitate indoielnica, iar asta poate avea consecinte neplacute asupra sanatatii. De aceea trebuie sa fii foarte atent/a si deloc superficial/a atunci cand faci aprovizionarea cu alimente. Poti verifica destul de simplu daca un produs este sanatos si proaspat.

Multi romani cu probleme mai mici sau mai mari de respiratie folosesc un spray nazal. E o solutie usoara si eficienta, dar care, pe termen lung, chiar si mediu, provoaca dependenta. Ca sa nu ajungi in aceasta situatie, te invatam cum sa previi si sa combati dependenta de spray-uri nazale!

Egocentrismul si narcisismul pot fi usor confundate, dar nu inseamna chiar acelasi lucru. Primul face referire la dorinta puternica de a raporta totul la sine, prin prisma sentimentelor si intereselor personale, fara a constientiza posibilul deranj pentru mediul inconjurator. Al doilea termen reprezinta o stare patologica ce presupune iubire de sine exagerata, in conditiile constientizarii raului creat in preajma.

Bolile pot avea componenta genetica, ereditara. In aceasta situatie , sunt greu de evitat si trebuie sa ne luptam cu ele. In schimb, exista imbolnaviri declansate, nemostenite, provocate. Mediul in care traim, felul in care gandim, alimentatia, stilul de viata, in general sunt elemente asociate cu diversele boli, mai mult sau mai putin periculoase. Mai mult, se poate spune ca orice boala vine de la cap. Creierul o ajuta sau o indeparteaza!

Termenul coronavirus face referire la o varietate de virusuri care pot provoca simptome respiratorii usoare sau severe. Majoritatea coronavirusurilor provoaca o afectiune similara cu o raceala obisnuita. Din pacate, unele forme, precum SARS, MERS si recentul 2019-CoV, pot pune viata in pericol. Daca traiesti sau ai calatorit recent intr-o zona afectata de una sau mai multe tulpini de coronavirus, ai grija cand apar simptome precum febra ridicata, tuse, respiratie dificila sau dureri de cap si articulare. Contacteaza imediat medicul!

Tusea la un copil mic(1 – 3 ani) este periculoasa, mai ales daca este convulsiva. De cele mai multe ori, tusea este o reactie a unei banale raceli, dar intotdeauna trebuie identificata cauza pentru a folosi la timp tratamentul adecvat. Nu uita: mergi cu copilul la medic, daca tusea este dublata de febra mare si de dificultati ale respiratiei sau, mai rau, senzatie de sufocare!

Tuica de prune este un adevarat medicament! Conditia: sa fie consumata moderat. Mai jos, va oferim lista de beneficii pentru sanatate pe care aceasta licoare atat de iubita in Romania le ofera.

Coronavirusurile reprezinta o subfamilie de virusuri. Acestea pot provoca simptome precum scurgeri nazale, tuse, dureri in gat si febra. In situatii extreme, ultimul tip de coronavirus, cel descoperit in China la finele anului trecut, poate provoca pneumonie.

Urina ne ajuta sa eliminam toxinele din organism, dar este si un indicator pentru anumite afectiuni. De aceea analizele sistematice ale urinei te pot ajuta sa te mentii sanatos/oasa. Astazi, iti spunem cum se recolteaza in mod corect probele de urina. Asta pentru ca eficienta rezultatelor sa fie sporita.

Cafeaua este consumata la scara larga pe tot Mapamondul. Practic, omul modern nu poate trai fara aceasta licoare  minunata, devenita chiar o cultura, in multe zone ale lumii. Din pacate, pe langa efectele pozitive ale consumului de cafea, exista si efecte nocive, mai ales daca ne raportam la consumul excesiv.

Urina ne ajuta sa eliminam toxinele din organism, dar este si un indicator pentru anumite afectiuni. De aceea analizele sistematice ale urinei te pot ajuta sa te mentii sanatos/oasa. Astazi, vom vorbi despre urocultura, o analiza microbiologica de laborator, care poate dezvalui diverse infectii ale tractului urinar!

Urina ne ajuta sa eliminam toxinele din organism, dar este si un indicator pentru anumite afectiuni. De aceea analizele sistematice ale urinei te pot ajuta sa te mentii sanatos/oasa. O analiza simpla si eficienta este sumarul de urina.

Vrei sa iti mentii o greutate corporala optima chiar si-n perioada de Craciun, cea a tentatiilor culinare? Nu e usor, dar nici prea complicat. Putina vointa si un set de reguli deloc drastice te vor ajuta sa iti atingi acest tel.

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si chiar te poti imbolnavi de pe urma lor. Azi, iti prezentam dieta cardiologilor, recunoscuta pentru eficienta, dar si pentru rigurozitate. Nu opri aceasta dieta, daca doresti sa obtii rezultate bune!