Alimentatie sanatoasa

Esti ceea ce mananci! Afla ce alimente sanatoasae sa mananci pentru a avea o viata sanatoasa!

Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc proaspat din aceste doua legume si care sunt beneficiile acestuia:

Rozmarinul detine proprietati antioxidante, antiseptice, anticancerigene, antiinflamatorii si dezinfectante si contine o serie de vitamine si minerale, cum ar fi vitaminele A si C, fier, magneziu, forfor, zinc si cupru.

Mierea este un lichid dulce, produs de albine din nectarul adunat din flori, prin intermediul unui proces complicat de regurgitare si evaporare, avand un continut de glucoza, fructoza si alte minerale, precum fier, calciu, sodiu, potasiu, magneziu si fiind bogata in vitaminele B1, B2, B3, B5 si B6.

Ceaiul verde este foarte apreciat in intreaga lume, datorita gustului placut si proprietatilor sale antivirale, antioxidante, antiinflamatorii si de protectie a dintilor.

Durerile musculare se manifesta printr-o tensiune la nivelul picioarelor, bratelor sau a trunchiului, fiind cauzate de diferite accidentari, prinderea unor nervi sau de catre suprasolicitarea articulatiilor.

Rodia este un fruct originar din Orientul Mijlociu, India si Asia, care a devenit popular in intreaga lume, datorita versatilitatii si gustului acrisor, fiind consumata ca atare sau in diferite salate si sucuri naturale.

Apa este esentiala pentru sanatate, fiind prezenta in organismul uman in proportie de 60%, iar efectele deshidratarii pot fi fatale.

Multe persoane evita sa manance intre mese, pentru a nu lua in greutate, insa exista o serie de gustari sanatoase, care ajuta la pastrarea siluetei.

Aditivii alimentari sunt niste substante adaugate in alimente, pentru a le conserva si a le imbunatati gustul si aspectul.

Indiferent de varsta, greutate sau nivel de activitate, femeile trebuie sa consume o gama variata de vitamine, pentru a fi sanatoase si pentru a preveni diferite boli.

Sucul de ceapa este unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste impotriva caderii parului, datorita continutului de sulf, care imbunatateste circulatia sanguina, stimuleaza foliculii de par si incurajeaza cresterea parului, iar mierea contine antioxidanti si atrage umezeala, facand parul matasos si stralucitor.

Lamaile sunt extrem de benefice, fiind utile pentru intarirea metabolismului si scaderea in greutate. Iata 10 dintre intrebuintarile lamailor:

In prezent, majoritatea alimentelor sunt procesate, continand cantitati enorme de zahar, grasimi si carbohidrati si putand provoca cancer, daca sunt consumate in mod frecvent, lungi perioade de timp.

Spirulina este o alga mica albastru-verzuie, fiind un aliment organic, sanatos si usor de digerat, datorita continutului de proteine, carbohidrati, fibre, aminoacizi, vitamine si minerale.

Exista o serie de alimente, benefice pentru sanatate si in curele de slabire, datorita continutului de nutrienti si minerale si deoarece ajuta la arderea unui numar mai mare de calorii, decat continutul lor caloric.

Vinul rosu reprezinta o bautura relaxanta, la sfarsitul unei zile stresante de munca. Consumat cu moderatie, acest tip de vin este benefic pentru sanatatea inimii si pentru pastrarea siluetei.

Fierberea apei timp indelungat sau refierberea acesteia nu numai ca nu distruge substantele daunatoare, ci creste concentratia acestora, favorizand anumite reactii chimice, deloc benefice pentru sanatate.

Din pacate, din ce in ce mai multi oameni sunt diagnosticati cu cancer, pe zi ce trece.

Acetaldehida este o substanta cancerigena, prezenta in stare naturala in bauturile alcoolice si in diferite alimente, cum ar fi bananele, iaurtul si in cele cu arome de fructe.

Sistemul imunitar protejeaza organismul uman impotriva virusilor, a bacteriilor si a altor microorganisme care pot impiedica functionarea normala a acestuia, prevenind imbolnavirea si aparitia infectiilor.