Alimentatie sanatoasa

Esti ceea ce mananci! Afla ce alimente sanatoasae sa mananci pentru a avea o viata sanatoasa!

In prezent, majoritatea alimentelor sunt procesate, continand cantitati enorme de zahar, grasimi si carbohidrati si putand provoca cancer, daca sunt consumate in mod frecvent, lungi perioade de timp.

Spirulina este o alga mica albastru-verzuie, fiind un aliment organic, sanatos si usor de digerat, datorita continutului de proteine, carbohidrati, fibre, aminoacizi, vitamine si minerale.

Exista o serie de alimente, benefice pentru sanatate si in curele de slabire, datorita continutului de nutrienti si minerale si deoarece ajuta la arderea unui numar mai mare de calorii, decat continutul lor caloric.

Vinul rosu reprezinta o bautura relaxanta, la sfarsitul unei zile stresante de munca. Consumat cu moderatie, acest tip de vin este benefic pentru sanatatea inimii si pentru pastrarea siluetei.

Fierberea apei timp indelungat sau refierberea acesteia nu numai ca nu distruge substantele daunatoare, ci creste concentratia acestora, favorizand anumite reactii chimice, deloc benefice pentru sanatate.

Din pacate, din ce in ce mai multi oameni sunt diagnosticati cu cancer, pe zi ce trece.

Acetaldehida este o substanta cancerigena, prezenta in stare naturala in bauturile alcoolice si in diferite alimente, cum ar fi bananele, iaurtul si in cele cu arome de fructe.

Sistemul imunitar protejeaza organismul uman impotriva virusilor, a bacteriilor si a altor microorganisme care pot impiedica functionarea normala a acestuia, prevenind imbolnavirea si aparitia infectiilor.

O alimentatie echilibrata trebuie sa contina neaparat fibre, vitamine, minerale si alti nutrienti.

Congelarea anumitor alimente este utila pentru pastrarea prospetimii lor timp indelungat. Exista, insa, alimente a caror congelare trebuie evitata.

Vitamina C sau acidul ascorbic este o vitamina solubila in apa, importanta pentru cresterea si dezvoltarea normala a organismului si pentru pastrarea sanatatii acestuia.

Ghimbirul este un ingredient cu aroma deosebita, care detine o serie de proprietati medicinale, fiind o sursa importanta de vitamina A, C, E si B, precum si de magneziu, fosfor, potasiu, fier, calciu si zinc.  

Tusea convulsiva reprezinta o infectie bacteriana extrem de contagioasa, ce afecteaza caile respiratorii, traheea si bronhiile.

Usturoiul este un ingredient extrem de indragit, care ofera savoare preparatelor culinare si care detine proprietati benefice pentru sanatate, cum ar fi cele antibacteriene, antivirale, antifungice si antioxidante, fiind bogat in vitamine si minerale.

Ghimbirul este un condiment folosit in toate partile lumii, fiind un extraordinar remediu naturist si avand o serie de proprietati antiinflamatorii, antiseptice, antifungice, antispasmice, antibacteriene si antivirale.

Laxativele ajuta persoanele constipate sa aiba un scaun normal si sunt recomandate penstru tratarea si prevenirea acestei afectiuni, ce reprezinta o grava problema digestiva.

Laptele cu turmeric este o bautura ayurvedica traditionala, benefica pentru sanatatea si energizarea intregului organism.

Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman si functioneaza asemenea unei pompe musculare, ce distribuie sangele in intregul organism.

Proteinele sunt moleculele de baza ale materiei vii, care contribuie la dezvoltarea normala a organismului (muschi, par, piele, organe interne).

Inflamatia este modalitatea prin care sistemul imunitar lupta impotriva stimulilor daunatori, fiind de doua feluri: benefica, ce ajuta la vindecarea ranilor si a infectiilor si acuta sau cronica, ce poate dauna grav organismului.