Alimentatie sanatoasa

Esti ceea ce mananci! Afla ce alimente sanatoasae sa mananci pentru a avea o viata sanatoasa!

O alimentatie echilibrata trebuie sa contina neaparat fibre, vitamine, minerale si alti nutrienti.

Congelarea anumitor alimente este utila pentru pastrarea prospetimii lor timp indelungat. Exista, insa, alimente a caror congelare trebuie evitata.

Vitamina C sau acidul ascorbic este o vitamina solubila in apa, importanta pentru cresterea si dezvoltarea normala a organismului si pentru pastrarea sanatatii acestuia.

Ghimbirul este un ingredient cu aroma deosebita, care detine o serie de proprietati medicinale, fiind o sursa importanta de vitamina A, C, E si B, precum si de magneziu, fosfor, potasiu, fier, calciu si zinc.  

Tusea convulsiva reprezinta o infectie bacteriana extrem de contagioasa, ce afecteaza caile respiratorii, traheea si bronhiile.

Usturoiul este un ingredient extrem de indragit, care ofera savoare preparatelor culinare si care detine proprietati benefice pentru sanatate, cum ar fi cele antibacteriene, antivirale, antifungice si antioxidante, fiind bogat in vitamine si minerale.

Ghimbirul este un condiment folosit in toate partile lumii, fiind un extraordinar remediu naturist si avand o serie de proprietati antiinflamatorii, antiseptice, antifungice, antispasmice, antibacteriene si antivirale.

Laxativele ajuta persoanele constipate sa aiba un scaun normal si sunt recomandate penstru tratarea si prevenirea acestei afectiuni, ce reprezinta o grava problema digestiva.

Laptele cu turmeric este o bautura ayurvedica traditionala, benefica pentru sanatatea si energizarea intregului organism.

Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman si functioneaza asemenea unei pompe musculare, ce distribuie sangele in intregul organism.

Proteinele sunt moleculele de baza ale materiei vii, care contribuie la dezvoltarea normala a organismului (muschi, par, piele, organe interne).

Inflamatia este modalitatea prin care sistemul imunitar lupta impotriva stimulilor daunatori, fiind de doua feluri: benefica, ce ajuta la vindecarea ranilor si a infectiilor si acuta sau cronica, ce poate dauna grav organismului.

In prezent, din ce in ce mai multi oameni adopta o alimentatie sanatoasa, fiind foarte atenti la alimentele pe care le cumpara si la ce comanda atunci cand merg la restaurant.

Arterele sunt vase de sange care transporta sangele incarcat cu oxigen de la inima la diferite tesuturi din corp.

Ficatul este un organ vital, responsabil cu digestia, metabolismul, imunitatea si stocarea de nutrienti necesari supravietuirii organismului.

Deshidratarea apare atunci cand organismul pierde o cantitate de lichide mai mare, decat cea ingerata.

Nimeni nu este imun in fata racelilor comune, deoarece acestea pot fi cauzate de 200 de virusi, cei mai comuni fiind rinovirusii.

Cristofor Columb a numit papaya „fructul ingerilor”, datorita gustului sau delicios, a consistentei fine si a texturii bogate.

Rinichii indeplinesc functii foarte importante in organism, fiind responsabili cu eliminarea toxinelor din sange si cu producerea de hormoni importanti, care mentin sanatatea intregului organism.

Majoritatea persoanelor care consuma cafea au incercat la un moment dat sa renunte la acest obicei, insa si-au dat seama ca le este foarte dificil.