Alimentatie sanatoasa

Esti ceea ce mananci! Afla ce alimente sanatoasae sa mananci pentru a avea o viata sanatoasa!

Arterele sunt vase de sange care transporta sangele incarcat cu oxigen de la inima la diferite tesuturi din corp.

Ficatul este un organ vital, responsabil cu digestia, metabolismul, imunitatea si stocarea de nutrienti necesari supravietuirii organismului.

Deshidratarea apare atunci cand organismul pierde o cantitate de lichide mai mare, decat cea ingerata.

Nimeni nu este imun in fata racelilor comune, deoarece acestea pot fi cauzate de 200 de virusi, cei mai comuni fiind rinovirusii.

Cristofor Columb a numit papaya „fructul ingerilor”, datorita gustului sau delicios, a consistentei fine si a texturii bogate.

Rinichii indeplinesc functii foarte importante in organism, fiind responsabili cu eliminarea toxinelor din sange si cu producerea de hormoni importanti, care mentin sanatatea intregului organism.

Majoritatea persoanelor care consuma cafea au incercat la un moment dat sa renunte la acest obicei, insa si-au dat seama ca le este foarte dificil.

Usturoiul este un superaliment, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism si implicit la detoxifierea acestuia, avand multe alte proprietati curative, dupa cum urmeaza:

Lamaia este originara din Asia si provine de la un arbore vesnic verde.

Sucul de cartofi dulci este o bautura naturala bogata in beta caroten, vitamina B6, vitamina D, cupru, mangal si acid folic.

Aceasta licoare cu gust dulceag te fereste de mai multe boli daca o consumi cu regularitate.

Sucul de cartof dulce se poate consuma singur sau in amestec cu ghimbir ori cu morcov.

Bautura de cartofi te fereste de urmatoarele boli:

Regleaza nivelul de zahar din sange si previne apartția diabetului. Vitamina D din suc intareste dintii, oasele, este benefica pentru piele, dar si pentru sistemul nervos.

Pastarnacul este o planta radacinoasa din familia morcovului, folosit in special la ciorbe.

Ceaiul de iasomie este o bautura calda parfumata, cu beneficii uimitoare asupra sanatatii.

Desi contin in proportie de 90% apa, castravetii au in compozitia lor trei elemente esentiale in combaterea bolilor cardiovasculare.

Moringa este o planta comestibila, originara din India care combate malnutritia si echilibreaza sistemul digestiv.

Uleiul de cocos este un aliment natural, 100% comestibil cu numeroase beneficii pentru sanatate.

Daca si tie iti place sa consumi rosii vara, alege-le pe cele de gradina, crescute bio pentru ca semintele lor previn imbatranirea prematura si ne scapa de o serie de afectiuni.

Inul se poate consuma sub forma de ulei, cat si sub forma de seminte.

Folosit de chinezi din timpuri stravechi, ceaiul de ginseng este un supliment alimentar care ar trebui sa nu lipseasca din dieta zilnica datorita proprietatilor sale terapeutice.

Sucul de afine este apreciat de consumatori pentru aroma sa delicioasa si recomandat de catre nutritionisti pentru beneficiile pe care le furnizeaza organismului.

Andivele cunoscute si sub denumirea de aurul alb din bucatarie produc adevarate minuni pentru sanatate si frumusete.