Boli

Te simti rau? Crezi ca ai contactat vreun microb? Noi iti spunem care sunt simptomele sau semnele anumitor boli, insa, nu uita, pentru un diagnostic corect prezinta-te la medic!

Orice om care adopta un stil de viata sanatos stie ca trebuie sa doarma intre 7 si 8 ore pe noapte. Nici mai mult , nici mai putin. In ambele situatii, adica si daca te odihnesti prea mult si daca o faci prea putin, in mod regulat, o sa ai parte de probleme de sanatate. Despre lipsa somnului si ce cauzeaza acest obicei am mai vorbit. Hai sa vedem, in schimb, ce se poate intampla cu organismul tau daca dormi prea mult.

Gustul dulce este un simt de baza care ar trebui sa fie experimentat doar atunci cand consumam ceva dulce! Exista, insa, situatii, cand gustul dulce poate aparea din senin, fara a fi consumat ceva care sa produca acest gust(zahar, fructe, miere etc). Daca un astfel de episod persista, e cazul sa consultam medicul!

Tensiunea arteriala crescuta(hipertensiunea) este o afectiune periculoasa pe care o poti regla, pe moment, chiar si acasa. Ai nevoie de un pix/stilou si de cateva cunostinte. Astfel, vei obtine timpul necesar sa ajungi la medicul specialist.

Refluxul gastroesofagian sau hiperaciditatea este o afectiune digestiva, cauzata de eliberearea acidului gastric in esofag, din cauza disfunctiei unui valve musculare, numite sfincter esofagian inferior. Simptomele acestei afectiuni includ arsurile stomacale, regurgitarile alimentare si acide si eructatiile (ragaielile).

Chistul Baker, cunoscut si sub denumirea de chist popliteu, este o umflatura care apare in spatele genunchiului. Un asemenea chist se formeaza in urma acumularii de lichid sinovial in spatele articulatiei genunchiului. Chistul Baker e destul de frecvent, putand fi cauzat de orice determina umflarea articulatiilor, inclusiv artrita. Uneori, nu prezinta niciun simptom si este depistat doar atunci cand persoana merge la medic din alt motiv.

Glutenul este numit ucigas tacut, deoarece poate provoca daune cronice in intregul organism. Uneori pacientul nici macar nu este constient de consecintele consumului de gluten. Asadar, este mai bine sa verifici daca suferi de intoleranta la gluten.

Albesti prematur, iar stralucirea parului nu mai este cea obisnuita? Cel mai probabil o afectiune(anemie, vitiligo, boli de tiroida etc) sta ascunsa in organismul tau, asa ca mergi la medic cat mai repede. In paralel, pentu a incetini canitia(procesul nu e reversibil, din pacate), poti utiliza un tratament pe baza de cafea.

Sindromul de stres post-traumatic (PTSD) este o afectiune psihologica care se instaleaza in urma experientelor traumatice severe sau repetate, precum abuzul emotional, fizic sau sexual, neglijenta severa sau tortura. PTSD nu e usor de tratat, deoarece bolnavul simte nevoia de a se izola fata de familie si prieteni. Exista, totusi, modalitati de a gestiona simptomele acestei tulburari.

O persoana se poate naste cu un picior mai scurt ca altul sau poate dobandi acest defect. Cazurile sunt rare, dar se intampla! Din pacate, afectiunea nu se observa, de obicei, la varste fragede, devenind vizibila odata cu inaintarea in varsta.

Raul de masina sau de miscare, asa cum mai este cunoscut, afecteaza o multime de persoane. Starea de ameteala si senzatia de voma sunt principalele simptome. Cauza acestei probleme este de natura neurologica. In timpul miscarii, creierul primeste semnale contradictorii de la ochi si urechi.

Frunzele de dafin se afla in bucataria oricarei gospodine! Aroma unica a acestei plante o face perfecta pentru multe feluri de mancare. Putini stiu, probabil, ca dafinul este excelent si in tratarea anumitor boli. Iata care sunt acestea.

Rubeola, cunoscuta in popor si ca pojarel sau pojar german, este o boala infectioasa si contagioasa acuta, provocata de un virus. Aceasta se manifesta, de obicei, prin eruptie cutanata, prin febra, marirea ganglionilor cervicali si tuse. Rubeola nu trebuie confundata cu rujeola/pojarul, chiar daca exista simptome comune precum eruptia rosiatica.

Somatizarea reprezinta experienta simptomelor fiziologice in relatie cu stresul emotional. Acest fenomen destul de frecvent intalnit este suparator pentru pacientii care vor cauta raspunsuri peste raspunsuri in cabinetele medicilor specialisti, de multe ori fara succes. Diagnosticul clar nu va fi gasit.

Pemfigus vulgaris este o afectiune autoimuna rara ce afecteaza pielea si membranele mucoase ale organismului. Efectele bolii: formarea de basici fragile sau vezicule pe piele si membranele mucoase, care se rup usor, lasand ulceratii dureroase. Persoanele care sufera de pemfigus vulgaris nu se vindeca, ci pot doar sa amelioreze afectiunea.

Ficatul este organul situat in partea dreapta a abdomenului, sub diafragma. Este format din patru lobi si din vezicula biliara. Indeplineste diferite functii fiziologice importante in organism. Cand ficatul sufera, toxinele din organism sunt eliminate deficitar, sinteza proteinelor nu se mai face in mod adecvat, iar digestia are de suferit. Ficatul nu doare, insa ofera alte semne ca este bolnav.

Mastita e o boala care consta in inflamarea glandei mamare. Frecvent, aceasta complicatie este intalnita la mamele care alapteaza. Principalul simptom: o jena la san, care evolueaza destul de rapid intr-o durere puternica. Zona este de asemenea dura.

Ipohondria este o stare psihica caracterizata prin neliniste continua, teama si preocupare obsesiva de starea sanatatii proprii. Altfel spus, o persoana ipohondra crede cu obsesie ca sufera de o boala, desi afectiunea respectiva nu exista in organismul sau. Din fericire, aceasta stare patologica se poate imbunatati. Netratata, in schimb, ipohondria dauneaza calitatii vietii.

Otita externa sau urechea inotatorului este o conditie dureroasa insotita de iritatie, inflamatie sau infectie. Simptomele isi fac simtita prezenta dupa ce apa contaminata cu bacterii/fungi patrunde in ureche. Afectiunea este, adesea, prezenta la copii si adolescenti, dar si la persoanele care au eczeme sau cerumen in exces.

Cancerul la stomac, cunoscut si sub denumirea de cancer gastric, se produce atunci cand celulele sanatoase din stomac devin anormale si scapa de sub control. Din pacate, de multe ori, aceasta boala este diagnosticata in stadii avansate, deoarece nu exista o metoda eficienta de screening precoce pentru acest tip de cancer, iar multe persoane nu dau importanta simptomelor initiale.

Tromboza venoasa profunda (TVP) reprezinta producerea unui tromb (cheag de sange) intr-una dintre venele profunde. In cele mai multe cazuri, tromboza venoasa profunda se instaleaza in venele de la gambe, coapse sau din pelvis si mai rar in alte parti ale corpului. Este o afectiune medicala grava, care poate fi, insa prevenita in mod natural cu ajutorul anumitor suplimente. Nu lua niciodata un supliment fara sa consulti in prealabil medicul specialist!