Reteta: Budinca de clatite cu spanac

Reteta: Budinca de clatite cu spanac

Aceasta reteta se obtine din piureu de spanac si foi de clatite.

Ingrediente:

- un kg spanac,
- 2 linguri de unt,
- o lingura de faina,
- o lingura de branza rasa.

Pentru clatite:

- 2 oua,
- o ceasca lapte,
- o ceasca faina,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se alege, se spala si se fierbe spanacul. Se scurge, se toaca fin pe un fund de lemn, sau se marunteste in aparatul de tocat pana devine un piureu.

2

Se taie marunt o ceapa si se prajeste usor cu o lingura de unt. Se pune spanacul si se presara faina.

3

Cand aceasta este bine amestecata, se toarna o ceasca din apa in care a fiert spanacul (sau o ceasca de lapte ori de zeama de carne).

4

Se tine pe foc amestecand mereu, pana ce spanacul a fiert si este destul de legat.

5

Separat se fac 12 - 14 clatite din oua. Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele.

6

Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu.

7

Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora.

8

Se pune o tigaie cu coada sa se infierbante pe foc potrivit. Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina din compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul.

9

Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.

10

Se fac pe rand toate clatitele si se asaza intr-o farfurie una peste alta. Din cand in cand se amesteca compozitia ca sa nu ramana prea groasa la fund.

11

Daca totusi se ingroase, se poate subtia cu putin lapte.

12

Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor, se asaza o clatita pe fund si 3 - 4 pe margini, ca odata cratita plina, sa poata fi intoarse deasupra si toata budinca sa fie imbracata in clatite.

13

Se pune un strat de piure de spanac, o clatita si asa mai departe, pana cand se umple cratita.

14

Se intorc deasupra clatitele de pe margini, se stropeste budinca cu unt si se da la cuptor sa se rumeneasca.

Mod de servire:

Budinca se serveste calda cu branza rasa deasupra.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Budinca de clatite cu legume poate fi servita ca felul doi la pranz, aceasta mancare fiind un...
Budinca de clatite este o reteta usor de preparat, rapida si gustoasa. Potrivita pentru week-end, ea va...
Piureul de spanac se poate fierbe singur si mixa cu lapte si unt, sau se poate fierbe...