Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Humusul cu ardei copt este o reteta care presupune un timp de prepapare mai indelungat, insa rezultatul final merita asteptat.
Humusul cu ardei copt este o reteta care presupune un timp de prepapare mai indelungat, insa rezultatul final merita asteptat.
Ingrediente:
- 250 grame boabe naut
- 50 grame seminte susan
- 7-8 linguri ulei de masline extravirgin
- 3-4 catei usturoi
- 2 linguri zeama de lamaie
- 4-5 ardei capia copti
- sare
- un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
Mod preparare Humus cu ardei copt:
1. Se pun boabele de naut la inmuiat peste noapte.
2. A doua zi se pun la fiert boabele de naut in apa cu bicarbonat de sodiu. Se lasa la fiert aproximativ o ora si 15 minute, pana cand acestea se zdrobesc usor cu furculita.
3. Se face pasta de susan (tahini). Pentru aceasta intr-o tigaie uscat se pun semintele de susan sa se incalzeasca la foc mic. Se las foarte putin, maxim 1 minut. Acestea trebuie sa fie calde pentru a-si elibera aromele, uleiurile. Dupa ce s-au incalzit se pun intr-un bol se adauga 2 linguri de ulei de masline si se mixeaza cu un mixer pana se face o pasta.
4. Se scot boabele de naut fierte si se pun intr-un bol.
5. Se adauga zeama de lamaie, uleiul de masline si sare. Se mixeaza bine pana devine o pasta.
6. Se adauga pasta de susan si ardeii copti si se mixeaza din nou.
Acum humusul e gata. Se poate servi simplu cu lipie libaneza sau in combinatie cu legume si branzeturi.
Pofta buna!
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.