Reteta: Pirosti din aluat dospit

Reteta: Pirosti din aluat dospit

Daca am aflat deja cum se prepara pirostii din aluat nedospit, iata si o reteta de pirosti cu aluat dospit.

Ingrediente:

- 500 grame faina,
- 30 grame drojdie,
- o lingura zahar,
- lapte,
- un ou,
- o lingura de unt,
- o lingurita rasa de sare.

Mod de preparare:

1

Se cerne intr-un vas faina si se face loc la mijloc.

2

Separat se face o plamadeala din drojdie, o lingura de zahar, ½ ceasca de lapte caldut si un pumn de faina. Se lasa la cald sa creasca.

3

Cand plamadeala a crescut, se rastoarna in vasul cu faina, se adauga oul, sarea, o lingura de unt sau de untura si atata lapte caldut, cat sa se obtina un aluat potrivit de tare.

4

Se framanta bine pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini. Se lasa la cald sa creasca, dupa ce s-a presarat deasupra putina faina.

5

Cand a crescut, se rastoarna pe masa de aluat presarata cu faina, se imparte in doua si se intind pe rand foile groase de un deget.

6

Se taie forme rotunde de marimea unui pahar, se pune umplutura, se indoaie in doua, strangand bine marginile intre degete, astfel incat muchia sa ramana deasupra, iar cele doua capete se intorc dedesubt.

7

Se lasa sa creasca pe un servet presarat cu faina si se coc apoi la cuptor, la foc potrivit, sau se prajesc in untura multa, foarte fierbinte.

Variante pentru umplutura de pirosti:

Umplutura pentru pirosti poate fi pregatita cu carne, branza, ciuperci, piure de cartofi amestecat cu ceapa prajita, creier etc.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Obisnuiesti sa mananci diverse mancaruri in combinatie cu lipii, cum ar fi shaorma. In acest caz nu...
O reteta de friganele cu aluat dospit este la fel de buna ca cea obtinuta din aluat...