Ingrediente:
- 2 kilograme de cartofi rosii;
- un kilogram de carne tocata de porc;
- o ceapa alba;
- 6 catei de usturoi;
- sare de mare;
- piper;
- boia de ardei facuta in casa;
- 100 grame de unt;
- 150 grame de cascaval;
- un ou;
- 100 grame de smantana;
- 100 grame de masline negre.
Mod de preparare:
- spala cartofii si pune-i la fiert in coaja cu putina sare.
- cat fierb cartofii, curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt, dupa care pune-le la fiert in 100 mililitri de apa, pana cand aceasta scade complet.
- adauga carnea tocata si condimentele, lasand la foc mic, pana cand carnea este bine facuta.
- rade cascavalul si bate oul cu smantana si putina sare.
- dupa ce au fiert cartofii, curata-i de coaja si taie-i felii groase de cca. 0,5 cm.
- aseaza in tava felii subtiri de unt si continua cu straturi alternative de cartofi, carne tocata si cascaval ras. Ai grija sa inchei cu cascaval, iar deasupra, torni oul batut si asezi maslinele.
- da amestecul la cuptorul incalzit pentru jumatate de ora, astfel incat, totul sa aiba o culoare aramie placuta.
Serveste musacaua cat e calda, cu muraturi sau cu smantana. Pofta buna!