Cum sa prepari carnati de casa

Cum sa prepari carnati de casa

Carnatii se afla pe lista de prioritati a romanilor atunci cand vine vorba de mancarea preferata. Daca te-ai saturat de gustul mai putin potrivit al carnatilor din comert, astazi iti prezentam o reteta 100% naturala, de casa.

Ingrediente:

- 2 kilograme de carne de porc;

- 1 kilogram de carne vita;

- mate de porc;

- o capatana mare de usturoi;

- o lingura de cimbru uscat;

- o lingura de boia dulce;

- o jumatate de lingura de boia iute;

- o lingurita de piper;

- sare grunjoasa;

- o jumatate de lingurita de ienibahar.

Mod de preparare:

- curata matele si spala-le. Le vei razui atent cu dosul unui cutit sau cu o lingura de lemn.

- intr-un vas cu 300 ml de apa, dizolva o lingura cu varf de sare grunjoasa.

- taie carnea de porc si de vita in bucati mici, toac-o si pune-o intr-un vas.

- piseaza usturoiul, freaca-l cu un praf de sare, toarnai putina apa si omogenizeaza.

- adauga mujdeiul si toate condimentele peste carne, mai putin sarea.

- amesteca si pune treptat din saramura, framantand bine.

- lasa amestecul sa se aromatizeze peste noapte.

- monteaza palnia de carnati la masina de tocat si umple matele. Ai grija sa nu fie prea indesati, deoarece in momentul in care se usuca se vor sparge.

- dupa ce ai umplut carnatii, lasa-i atarnati 4-5 ore in bucatarie sa se usuce, dupa care scoate-i pe balcon sa se usuce bine.

Succes si pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vrei un mic dejun gustos si consistent? Daca da, atunci reteta de mai jos este pentru tine....
Cumparaturile din hipermarket au devenit un mod de viata pentru cetateanul modern. E mai rapid si mai...
O alternativa a pateului de ficat sunt levarburstii preparati din ficat. Iata o reteta de carnati de...