Metode de preparare a carnii de capra

Metode de preparare a carnii de capra

Carnea de capra este slaba si are gustul asemanator cu cea de vita si se potriveste de minune cu condimentele puternice.

Exista mai multe metode de a prepara carnea de capra, insa toate presupun gatirea indelungata, la foc mic, intr-un mediu umed, pentru a se fragezi.

Iata cateva metode de preparare a unor retete cu carne de capra, pentru 6 portii:

1. Tocanita de carne de capra

Ingrediente:
• 2 cepe mijlocii, maruntite
• 2 catei de usturoi maruntiti
• 2 morcovi mari, taiati cubulete mici
• 3 tulpini de telina, maruntite
• 1 kg de carne de capra, dezosata, taiata in cuburi
• Sare si piper negru proaspat macinat
• 1/2 cana de ulei de rapita
• 180g de pasta de rosii
• 2 cani de supa de legume

Mod de preparare:

Cu un cutit ascutit, taiati carnea de capra in cuburi de aproximativ 2,5 cm, pentru ca acestea sa se farame in tocanita.

Marinati carnea si legumele. Puneti morcovii, telina, ceapa si usturoiul intr-un bol, impreuna cu carnea de capra. Asezonati ingredientele cu sare si piper. Acoperiti bolul si puneti amestecul la frigider, peste noapte sau cel putin 2 ore.

Caliti carnea si legumele, in ulei, la foc mediu, intr-o cratita, asezandu-le intr-un strat uniform, pana se rumenesc pe toate partile.

Adaugati supa de legume si pasta de rosii, amestecati bine, acoperiti cratita si dati focul la incet.

Fierbeti tocanita 2 ore la foc mic, verificand o data la 15 minute, daca este suficient lichid cat sa acopere carnea si legumele. Daca este necesar adaugati apa sau supa, pentru ca sosul sa nu scada prea mult.

Tocanita e gata cand carnea e moale, suculenta si incepe sa se dezintegreze, daca introduceti o furculita in ea. Acest fel de mancare se poate servi cu garnitura de orez sau piure de cartofi si are un gust mai bun, a doua zi.

2. Carne de capra la cuptor

Ingrediente:
• 1 kg de spata de capra dezosata
• 1 cana de iaurt
• 2 linguri de suc de portocale
• 1 lingura de coriandru uscat macinat
• 1 lingurita de turmeric
• 1/2 lingurita de chimen
• 1/2 lingurita de sare

Mod de preparare:

Marinati carnea. Amestecati iaurtul, cu suc de portocale si toate ingredientele intr-un bol, adaugati carnea de capra si acoperiti-o complet cu marinada. Acoperiti bolul si puneti-l la frigider, peste noapte sau cel putin 4 ore.

Preincalziti cuptorul la 150° C. Temperatura scazuta va gati carnea incet, fragezind-o.

Impachetati carnea in folie de aluminiu, formand un pachetel inchis ermetic, care sa nu permita aburului sa iasa si carnii sa se usuce. Puneti pachetelul pe o tava si introduceti-l la cuptor.

Puneti carnea la cuptor timp de o ora si apoi verificati-o daca se desprinde usor, atunci cand introduceti o furculita in ea. Daca nu este suficient de frageda, puneti-o inapoi in cuptor pentru inca o jumatate de ora.

Serviti friptura de capra cu orez si mazare, pentru a va bucura de un fel traditional de mancare din Caraibe.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...
Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune,...
Craciunul inseamna traditie, obiceiuri si multa bucurie in casele romanilor. Printre obiceiurile vechi, regasim taierea si prepararea...