Ceai hepatic: Hepatocol, D44

Ceai hepatic: Hepatocol, D44

Ceaiul Hepatocol sustine buna functionare a ficatului si vezicii biliare. Mai jos aveti efectele complete ale ceaiului hepatic si modul de administrare.

Efect: prin compozitia sa complexa acest ceai are efecte benefice la nivelul ficatului datorita actiunilor protectoare, regeneratoare, decongestive, hepatice si antitoxice ale principiilor active din armurariu, rostopasca si sunatoare.

Actiunea coleretic-colagoga, antispastica, antiinflamatoare, data de majoritatea plantelor din compozitia ceaiului favorizeaza buna functionare a vezicii biliare si previne formarea calculilor. Principiile active din rostopasca si galbenele normalizeaza valorile bilirubinei si colesterolului.

Recomandarihepatita acuta si cronica, diskinezie biliara (functionarea defectuoasa a bilei), intoxicatii hepatice datorate ingestiei de substante chimice hepatotoxice, alcool. Contraindicatii: La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii. Nu se indica administrarea la copii sub 12 ani.

Sarcina si alaptare: acest ceai nu este indicat femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza.

Efecte secundare si interactiuni: la dozele recomandate nu se cunosc.

Preparare: peste 1-2 lingurite amestec de plante se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10-15 minute acoperit, apoi se strecoara.

Mod de administrare: Se beau 3-4 cani cu ceai pe zi. Durata unei cure obisnuite este de 2-3 luni, sau conform recomandarii medicului.

Ingrediente: frunze de boldo (Boldo folium), rostopasca (Chelidonii herba), fructe de armurariu (Cardui mariae fructus), menta (Menthae herba), sunatoare (Hyperici herba), radacina de cicoare (Radix), flori de galbenele (Calendulae flos), sulfina (Meliloti herba).

Asocieri recomandate: Pentru hepatitele cronice recomandam cure de cate trei luni cu Rumex Carbo-D90 impreuna cu capsule Ficat Sanatos-D58, urmate de inca trei luni cu complexul Curatarea Ficatului-D93 si capsule Imunitate cu 7 ciuperci-F163. La acestea se poate asocia ceai Hepatocol-D43/D44 sau ceai Hepatic (reteta monahala)-D45. La nevoie cura se poate repeta. Pentru steatoza hepatica recomandam o cura de trei luni cu capsule Anghinare cu frunze de maslin-D87, urmata de alte trei luni cu capsule Ficat Sanatos-D58. La acestea se poate asocia ceai Hepatocol-D43/D44 sau ceai Hepatic (reteta monahala)-D45. Cura se poate repeta la nevoie.

Sfaturi practice de dieta si stil de viata: Va recomandam sa evitati alimentele cu conservanti, coloranti, indulcitorii artificiali. Nu consumati prajeli, afumaturi, alimente vechi sau conservate, carne grasa, mezeluri, maruntaie, peste gras, icre, untura, branzeturi fermentate sau grase, produse zaharoase (prajituri, produse de patiserie, ciocolata, inghetata), zahar alb, condimente iuti, sosuri picante, unele legume (castraveti, gulii), muraturi, unele oleaginoase (alune, migdale, nuci, unt de arahide).

Evitati abuzul de medicamente, consumul de alcool, cafea, sucuri carbogazoase artificiale, alimentatia in exces. Este bine sa consumati alimente care au efect detoxifiant asupra ficatului si sunt bogate in antioxidanti: cereale integrale, mamaliga, gris, fructe, legume, uleiuri vegetale presate la rece, miere de albine, magiun, anghinare, patrunjel, marar, leustean, telina.

In cantitati mai reduse puteti consuma lactate slabe, 1-2 oua pe saptamana (fierte), peste, carne slaba. Este indicat sa luati mai multe mese (5-6) pe zi si mai reduse cantitativ.

Prezentare: cutie a 50 grame.  

Producator: Fares

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceaiul de menta este o bautura delicioasa si relaxanta, cu numeroase beneficii pentru sanatate. Indiferent daca il...
Urzica este o planta erbacee din familia urticaceelor, utilizata in medicina, in alimentatie, dar si in industria...
Esti mare amator de ceaiuri? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta aparte. Ne referim...