Afla cum se face crema de castane

Afla cum se face crema de castane

Crema de castane o data preparata se asociaza cu biscuiti, sirop de rom si frisca.

Ingrediente:

40 castane.

Sirop:

400 grame zahar si 1 1/2 pahar apa,
vanilie,
150 grame unt,
2 linguri rom,
10 - 12 biscuiti.

Mod de preparare:

1

Se cresteaza coaja castanelor si se fierb o ora intr-o oala. Se curata de coaja.

2

Se fierb apoi cu apa cat sa le cuprinda, pana se moaie. Se scurg bine de apa.

3

Se trec prin masina de tocat si pe urma prin sita. Se face un sirop gros din zahar si apa.

4

Cand este bine legat, se toarna incet peste castane, se amesteca, apoi se pune cu totul la foc, impreuna cu vanilia, frecand mereu ca sa nu se prinda pe fund.

5

Se tine pana se ingroasa. Se freaca unt foare proaspat, se amesteca cu castanele racorite si se adauga romul.

6

Se imbiba cativa biscuiti cu sirop cu rom si se asaza pe o farfurie, astfel incat sa formeze un fund peste care se va pune crema, cu cornetul de panza sau de hartie, in randuri unele peste altele, in forma de cuib.

Mod de servire:

In golul de la mijloc se asaza frisca batuta cu zahar. Crema de castane cu biscuiti si frisca se serveste rece.

Etichete: crema, castane, biscuiti, frisca

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Crema de castane se foloseste la prepararea dulciurilor si are la baza castane, unt si sirop de...
Aceasta crema de biscuiti se foloseste la prajituri si poate fi imbogatita cu rom. Ingrediente: 250...
Aceasta crema se foloseste la obtinerea diferitelor produse de cofetarie simpla sau in asociere cu frisca batuta. ...