Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca iti place caramelul si preferi produsele de cofetarie cu zahar ars, crema de zahar ars folosita trebuie sa fie una dintre preferatele tale.
Daca iti place caramelul si preferi produsele de cofetarie cu zahar ars, crema de zahar ars folosita trebuie sa fie una dintre preferatele tale.
Ingrediente:
125 grame zahar,
3 foi gelatina,
6 linguri apa,
4 albusuri,
250 grame frisca,
vanilie.
Mod de preparare:
Se arde intr-o cratita zaharul pana capata o culoare potrivita, nu prea inchisa.
Se stinge cu patru linguri de apa fierbinte si se lasa sa mai fiarba pana scade cantitatea pe jumatate. Intre timp se topesc foile de gelatina cu doua linguri de apa clocotita si se amesteca cu siropul de zahar ars; se tin pe marginea masinii, la cald.
Se bat spuma albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus, cat este foarte fierbinte, se bat din nou impreuna si se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, se adauga, amestecand usor, frisca batuta cu putin zahar vanilat.
Se toarna compozitia intr-o forma udata cu apa, se lasa cateva ore la gheata si se rastoarna.
Mod de servire:
Se serveste cu frisca batuta si cu biscuiti.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.