Lapte de pasare cu vanilie si rom

Lapte de pasare cu vanilie si rom

Acest desert clasic este o crema usoara, aromatizata cu rom si vanilie care se poate servi rece daca este vara si cald daca este iarna.

Ingrediente:

un litru lapte,
6 oua,
200 grame zahar,
vanilie,
o lingurita fecula (sau faina),
o lingura rom.

Mod de preparare:

1

Se pune la foc intr-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia.

2

Se bat intr-un castron albusurile la care se adauga, dupa ce s-au facut spuma, 100 grame de zahar pisat, batandu-se din nou pana se tine albusul tare.

3

Cand laptele incepe sa fiarba, se trage cratita pe foc mai mic, astfel incat laptele abia sa mai dea in clocote.

4

Cu o lingura mare de masa, se ia din albusul spuma, se netezeste suprafata lasand-o sa fie putin bombata, apoi se impinge albusul din lingura in cratita cu lapte, cu ajutorul unei lingurite.

5

Se formeaza astfel 4-5 oua din albus, nu mai multe, ca sa aiba loc in cratita.

6

Se tin mai putin de doua minute pe o parte, se intorc pe cealalta parte si se tin inca pe atata. Se scot cu lingura cu gauri si se asaza pe o sita, ca sa se scurga.

Pagina 1/2
Etichete: lapte, lapte pasare, vanilie, rom

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orezul cu lapte se pregateste la masa de seara si se obtine similar cu grisul cu lapte. ...
Producatorii de alimente folosesc aditivi si chimicale in produsele lor pentru a le face mai bune si...
Rulada cu crema de ciocolata se poate face in doar 5 minute, fara sa aprinzi focul! Daca...