Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta prajitura se prepara similar cu bavarezul cu cafea, aceasta din urma fiind inlocuita cu ciocolata ori cacao, dupa preferinta.
Aceasta prajitura se prepara similar cu bavarezul cu cafea, aceasta din urma fiind inlocuita cu ciocolata ori cacao, dupa preferinta.
Ingrediente:
1/2 litru lapte,
6 oua,
200 grame zahar,
6 foi gelatina,
o lingurita fecula,
vanilie,
350 grame frisca,
o lingura de fructe zaharate (facultativ),
100 grame ciocolata sau 50 grame cacao.
Mod de preparare:
Se inmoaie ciocolata sau cacao cu doua linguri de apa pe marginea masinii.
Se amesteca cate putin cu lapte. Se pun intr-o cratita smaltuita, laptele, ouale, zaharul, vanilia, gelatina spalata in apa rece si o lingurita de fecula, dizolvata cu putina apa rece.
Se bat putin cu furculita, apoi se amesteca mereu cu lingura pana Incepe compozitia sa fiarba.
Se tine pe foc potrivit, avand grija sa nu se taie. Se amesteca mereu, iar cand crema incepe sa se prinda pe lingura, se da la o parte, se strecoara intr-un castron si se mai vantura de cateva ori, ca sa nu prinda pielita deasupra.
Cand s-a racorit, se amesteca usor cu frisca batuta fara zahar.
Se toarna compozitia intr-o forma de tabla cu o gaura la mijloc, udata cu apa.
Se da la gheata cel putin doua ore.
Facultativ: Se pot adauga in compozitie odata cu frisca si bucatele de ciocolata sfaramata cam de marimea bobului de mazare. Dupa ce s-a rasturnat, crema se presara cu ciocolata granulata si se pune de jur Imprejur frisca batuta cu zahar.
Mod de servire:
Prajitura cu ciocolata se serveste rece insotita fie de bauturi calde, fie de bauturi desert alcoolice sau fara alcool.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.