Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta prajitura cu ciocolata si frisca are in compozitie piscoturi, la fel ca sarlota ruseasca.
Aceasta prajitura cu ciocolata si frisca are in compozitie piscoturi, la fel ca sarlota ruseasca.
Ingrediente:
200 grame ciocolata,
125 grame unt proaspat,
80 grame zahar pisat,
3 oua,
125 grame frisca batuta,
300 grame piscoturi.
Mod de preparare:
Se inmoaie cicolata cu putina apa, intr-o cratita pe marginea aragazului.
Se adauga untul, zaharul pisat si galbenusurile. Se freaca totul bine pe marginea masinii de gatit, fara sa fiarba.
Se da la o parte si cand crema s-a racorit se adauga albusurile spuma si la urma frisca batuta.
Intre timp pregatim o forma de tabla, cu peretii drepti. Se pune pe fund o rondela de hartie alba.
Se imbraca cu piscoturi o forma de tabla cu peretii drepti. Pentru fund se taie piscoturile in forma de triunghi, asezand varful triunghiurilor in mijlocul formei.
Se indreapta atat marginile cat si capetele celorlalte piscoturi si se asaza unele langa altele, astfel incat sa imbrace perfect peretii interiori ai formei.
Se toarna crema, deasupra se pune un capac de piscoturi si se tine la frigider cateva ore.
Mod de servire:
Se rastoarna, se serveste cu sos de vanilie.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.