Ingrediente:
- 400 g de crema de branza;
- 500 de fructe de padure (mure, zmeura, afine);
- 200 g de biscuiti digestivi;
- 300 ml de smantana pentru frisca;
- 100 g de unt topit;
- 80 g de zahar tos;
- 15 g amidon de porumb;
- o lingura de extract de vanilie.
Mod de preparare:
- pune fructele intr-o cratita.
- adauga peste fructe zaharul tos
- amesteca si lasam fructele sa fiarba timp de 10 minute.
- pune, apoi, amidonul intr-un bol separat, peste care adauga apa rece.
- amestecul de amidon si apa toarna-l peste fructe.
- se fierbe totul la foc mic pentru inca 5 minute.
- de crusta te ocupi, cat timp se raceste sossul de padure.
- marunteste biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie.
- adauga pete biscuiti untul topit si racit. Compozitia trebuie sa aiba textura nisipului ud.
- pune crusta de biscuiti in pahare si aplatizeaza biscuitii pentru a obtine un strat uniform.
- baga paharele la frigider, cata vreme te vei ocupa de crema.
- amesteca crema de branza, extractul de vanilie si zaharul pudra, astfel incat sa obtii o crema omogena.
- pentru frisca, pune smantana rece intr-un bol si bate-o pana devine ferma.
- peste frisca, punem cate putin din crema de branza si amesteca usor, astfel incat sa incorporezi ambele creme.
- pune un strat de fructe de padure, un strat de crema si cateva fructe sub forma de decoratiuni peste crusta de biscuiti.
- apoi, pune paharele pentru cateva ore la frigider.
Pofta buna!