Cum sa faci CRUMBLE cu CAISE

Cum sa faci CRUMBLE cu CAISE

Caisele se coc in mijlocul verii, in Romania, dar pot fi gasite in orice perioada a anului in hipermarketuri. Sunt fructe minunate pentru consum, atat in stare naturala, cat si in prepararea prajiturilor sau a compoturilor pentru iarna. Astazi, iti prezentam o reteta speciala pe baza de caise. Este vorba despre crumble cu caise.

Ingrediente pentru umplutura:

- 300 grame de caise;

- 30 grame de zahar;

- 2 linguri de zahar tos;

- 3 lingurite de amidon de porumb.

Ingrediente pentru crusta si topping:

- 300 grame de faina;

- 100 grame de zahar;

- trei sferturi de lingurita de praf de copt;

- un sfert de lingurita de sare;

- 170 grame de unt nesarat;

- un ou;

- un galbenus de ou;

- 2 fiole de esenta vanilie.

Mod de preparare:

- preincalzeste cuptorul la temperatura mare.

- intai te vei ocupa de crusta.

- combina zaharul granulat, praful de copt, faina si sarea, intr-un bol mare.

- adauga untul taiat cubulete, oul, galbenusul de ou si vanilia.

- amesteca cu un mixer la viteza mica pana untul se distribuie in mod egal si aluatul devine sfaramicios.

- pune un pic mai mult de jumatate din aluat pe fundul tavii. Apasa cu mana sau cu fundul unui pahar pentru a-l intinde bine.

- continua cu prepararea umpluturii.

- combina ingredientele, amestecand usor.

- intinde umplutura peste aluat si presara restul de aluat, sfaramandu-l cu degetele.

- baga prajitura la cuptor timp de 25 minute, pana cand sesizezi ca s-a rumenit deasupra.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti plac fructele, in special caisele? Daca da, afla ca le poti consuma in stare naturala sau...
Legumele si fructele sunt un izvor de sanatate, indiferent in ce sezon le consumi. Vara, majoritatea acestor...
O crema de fructe dulce, ideala de preparat in sezonul estival este crema de caise cu frisca. ...