Ingrediente:
- 250 grame de faina;
- 150 grame de unt;
- 2 galbenusuri;
- 100 grame de gem (zmeura, caise, fructe de padure)
- 80 grame de zahar pudra;
- 2 fiole de esenta de vanilie;
- un praf de sare;
- extra zahar pudra pentru decorat(optional)
Mod de preparare:
- lasa untul sa se inmoaie pana ajunge la temperatura camerei.
- preincalzeste cuptorul.
- combina ingredientele(in afara de dulceata si zaharul pudra pentru decorat) intr-un bol de marime medie. Amesteca pana obtii un aluat omogen. Aduna-l sub forma de bila mare si introdu-l 2 ore la frigider, acoperit, sa creasca.
- taie aluatul in bucati micute, pe care fa-le apoi bilute.
- pune bilutele pe o tava care nu lipeste (tapetata, suplimentar, cu hartie de copt).
- preseaza cu buricul degetului sau cu un dispozitiv rotund. (in adancitura formata o sa pui, mai tarziu, dulceata).
- da tava la cuptor pentru un sfert de ora (nu mai mult! se vor intari fursecurile!).
- scoate fursecurile, lasa-le la racit si apoi toarna dulceata, in fiecare adancitura in parte.
- presara zahar pudra deauspra, daca doresti.
Pofta buna!