Cum sa faci fursecuri Ochi de Inger

Cum sa faci fursecuri Ochi de Inger

Fursecurile Ochi de inger sunt delicioase, fragede si foarte usor de facut! Pot fi preparate in orice moment al anului, desi foarte multi le asimileaza sarbatorilor de iarna.

Ingrediente:

- 250 grame de faina;

- 150 grame de unt;

- 2 galbenusuri;

- 100 grame de gem (zmeura, caise, fructe de padure)

- 80 grame de zahar pudra;

- 2 fiole de esenta de vanilie;

- un praf de sare;

- extra zahar pudra pentru decorat(optional)

Mod de preparare:

- lasa untul sa se inmoaie pana ajunge la temperatura camerei.

- preincalzeste cuptorul.

- combina ingredientele(in afara de dulceata si zaharul pudra pentru decorat) intr-un bol de marime medie. Amesteca pana obtii un aluat omogen. Aduna-l sub forma de bila mare si introdu-l 2 ore la frigider, acoperit, sa creasca.

- taie aluatul in bucati micute, pe care fa-le apoi bilute.

- pune bilutele pe o tava care nu lipeste (tapetata, suplimentar, cu hartie de copt).

- preseaza cu buricul degetului sau cu un dispozitiv rotund. (in adancitura formata o sa pui, mai tarziu, dulceata).

- da tava la cuptor pentru un sfert de ora (nu mai mult! se vor intari fursecurile!).

- scoate fursecurile, lasa-le la racit si apoi toarna dulceata, in fiecare adancitura in parte.

- presara zahar pudra deauspra, daca doresti.

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura Ana este un desert aparte prin aspectul sau unic si prin gustul minunat. Indiferent daca sarbatoresti...
Prajitura cu dovleac este un desert de sezon, ce poate fi servita ca atare sau cu diferite...
Crema de banane poate fi consumata ca atare sau pe post de umplutura la sandwich-uri. In combinatie...