Cum sa faci prajitura MORENA

Cum sa faci prajitura MORENA

Prajitura Morena este delicioasa, eleganta si relativ usor de facut(doua ore). Merge atat la ocazii speciale, cat si in orice moemnt ai pofta de o prajitura buna.

Ingrediente:

- 2 foi de pandispan cu cacao(cumparate);

Ingrediente pentru blatul cu nuca:

- 5 oua;

- 5 linguri de zahar;

- 3 linguri de faina;

- un plic de praf de copt;

- 4 linguri de nuca.

Ingrediente pentru crema:

- 2 plicuri de budinca cu vanilie;

- 600 ml lapte;

- 5 linguri de zahar.

Mod de preparare:

- separa albusurile de galbenusuri si bate-le pana obtii o spuma tare.

- freaca galbenusurile impreuna cu zaharul si pune amestecul peste albusuri.

- adauga faina amestecata cu praful de copt si amesteca prin intermediul unei linguri de lemn.

- peste aceasta compozitie adauga si nuca si amesteca foarte usor pana se incorporeaza toate ingredientele.

- toarn-o intr-o tava dreptunghiulara si coace-o circa 40 minute la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea.

- prepara budinca conform instructiunilor de pe plic (folosind insa cantitatile mentionate anterior).

- freaca separat 200 grame de unt cu 3 linguri de zahar pudra si 1 lingurita de esenta de vanilie.

- dupa ce se raceste budinca, adaug-o treptat in compozitia de unt si amesteca bine.

- pune deoparte 2 linguri de crema pentru a se folosi in loc de glazura.

- aseaza o foie de pandispan si unge-o cu jumatate din cantitatea de crema, peste care pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan , pe care o vei unge uniform cu cele 2 linguri de crema ramase.

- presara nuca si rade ciocolata deasupra

Pofta buna!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura cu branza si dovleac este atat de buna incat va fi savurata chiar si de cei...
Prajitura cu mere si biscuiti este o adevarata delicatesa. Daca nu ai preparat-o inca, nu stii ce...
Prajitura Alba ca Zapada este un desert pe care multi romani il pregatesc in perioadele de sarbatoare....