Copii

Copiii de azi sunt adultii de maine. Pentru ca ei sa creasca armonios si sa fie responsabili, indruma-i in directia potrivita, fara a abuza de violenta. Afla cum se intretine corect relatia parinte-copii, in asa fel incat sa predomine in familie armonia!

Copiii spun lucruri trasnite. Stim asta inclusiv din cadrul unei celebre emisiuni tv. Cand sunt, insa, foarte mici, nu doar ca spun lucruri iesite din comun, ci si fac astfel de lucruri. De exemplu, s-ar putea sa te intrebi de ce copilul tau se loveste cu capul de patut inainte de culcare. Nu te impacienta! Exista explicatii pentru acest comportament si nu numai.

La orele de biologie, am invatat ca omul mosteneste 50% din ADN de la mama sa si restul de la tatal sau. Acest fapt biologic, totusi, nu inseamna ca fiecare parinte transmite o cantitate egala de caracteristici fizice si caracteristici genetice copilului sau. De fapt, copiii au sanse cu 60% mai mari sa mosteneasca trasaturi active de la tatii lor, pur si simplu pentru ca natura prefera sa exprime acele gene.

Crizele de furie sunt foarte frecvente in randul copiilor cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani. Ele reprezinta, de obicei, o modalitate prin care un copil isi arata emotiile si se pot manifesta prin tipete, loviri si chiar tinerea respiratiei. Sunt cumva firesti aceste comportamente. Copiii la aceasta varsta nu au capacitatea de a-si exprima frustrarea prin cuvinte. Sta, asadar, in mainile tale , ca parinte, sa abordezi situatia si sa iti calmezi copilul.

Candidoza bucala este o infectie cauzata de Candida Albicans, o ciuperca pe care o regasim in mod normal in flora intestinala si care ajunge in gura in cantitati sporite, in urma unor dezechilibre. La bebelusi afectiunea este frecventa, pentru ca sistemul imunitar la sugari este mai putin dezvoltat in comparatie cu cel al adultilor. Problema nu trebuie ignorata! Ea poate produce disconfort in timpul alaptarii, ceea ce va determina copilul sa nu se mai hraneasca asa cum trebuie!

A disciplina un copil nu inseamna a-l pedepsi, ci sa-l ajuti sa-si schimbe comportamentul in bine. Doar asa va deveni un adult stabil din punct de vedere emotional, care se va putea integra mai usor in societate. Tactica de disciplinare, insa, e una pentru un copil de 2 anisori si alta pentru unul de 10 ani! Altfel spus, educatia se raporteaza la varsta.

Orice copil are parte de suisuri si coborasuri in timpul dezvoltarii sale. Daca anumite semne neobisnuite persista mai mult de cateva saptamani, orice parinte ar trebui sa recurga la ajutorul medicului. Unele comportamente pot dezvalui diverse tulburari mintale pe care nu e bine sa le ignori!

Venirea pe lume a unui copil reprezinta unul dintre cele mai fericite momente pentru parinti. In acelasi timp proaspetii tati se confrunta cu foarte multe responsabilitati noi, iar mamicile cu si mai multe schimbari in viata lor. De fapt, femeile in timpul sarcinii si dupa ce nasc se schimba pana in punctul in care devin alte persoane!

Orice parinte isi doreste un copil care sa creasca sanatos, armonios si cu o incredere de sine la cote maxime. Pentru asta, multi parinti evita sa-si mustre copiii sau o fac superficial, crescand, astfel, in sanul familiei ceea ce cu totii numim copilul razgaiat. Asadar, corectarea comportamentului este necesara, insa trebuie facuta cu mult tact, astfel incat personalitatea si stima de sine ale celui mic sa nu fie afectate. O metoda utila de educatie ar fi ceea ce specialistii numesc critica blanda.

Parintele devine model pentru copilul sau? Raspunsul este da, indiferent de forma de educatie pe care cel mic o primeste. Orice mama/tata, vrea sau nu, influenteaza prin comportamentul sau viitorul copilului/copiilor. De aceea, e de preferat sa devii un model pozitiv pentru fiul tau/fiica ta! Nu e usor, dar cu perseverenta, implicare si putina atentie vei reusi!

Parintii devotati muncesc din greu pentru a-si face copiii fericiti. E in firea lucrurilor. Sigur ca rasfatul tine si de latura financiara. Celebritatile, de exemplu, au resurse nelimitate pentru a le oferi copiilor lor tot ceea ce isi doresc. Nu toate cvedetele, insa, isi tin copiii in puf. Unele prefera sa-i creasca fara mare rasfat, tocmai pentru a-i pregati pentru viata.

Viata unei femei se schimba complet in momentul in care devine mama. Ea traieste bucuria vietii, dar si cea mai mare responsabilitate. Se intampla la fel, indiferent de statutul social sau de nivelul financiar. De-a lungul sarcinii, celebra Kylie Jenner, caci despre ea vom scrie astazi, a fost foarte tacuta, refuzand sa dea detalii in presa. Imediat dupa ce a nascut-o pe Stormi, lucrurile s-au schimbat radical. Vedeta nu a ratat si nu rateaza nicio ocazie de a-si impartasi viata de mama cu admiratorii sai.

Multe mamici nasc pe timp de noapte, adica in perioada cand, aparent, sunt mai putin pregatite pentru acel moment special din viata lor! Nu trebuie sa intri in panica, daca ti se intampla asa ceva. Este cumva firesc. Explicatiile exista si sunt de natura stiintifica!

Bebelusii si copiii pana la varsta de 5 ani fac multa mizerie in timp ce mananca! E firesc. Invata multe lucruri noi in aceasta perioada. Asadar, nu-ti certa copilul si nici nu ii impune restrictii prea mari! Studiile arata ca aceasta alimentatie dezordonata ajuta la dezvoltarea copilului.

Relatia parinte-copil nu e usor de gestionat, indiferent cat de pedagog si autodidact ar fi parintele. Uneori, chiar si o intrebare simpla , de genul Cum a fost ziua ta?, il poate indeparta pe copil de parinti. De aceea, cei mari ar trebui, din cand in cand , sa se puna in pielea celui mic, sa isi aduca aminte cum era cand ei erau mici.

Ti-ai imaginat vreodata ca ai putea fi mama a mai multor copii? Daca da, care crezi ca ar fi limita? 3, 4 ,5 sau poate 6? Nu stim care e visul tau de mama ideala, insa avem certitudinea ca exista in lume mame eroine, care nasc o multime de copii. Recordul ii apartine Nadyei Suleman, care are 14 copii. Pe 8 dintre acestia i-a nascut odata!

Niciun parinte nu se simte bine cand vede ca un alt adult ii cearta copilul. Un astfel de moment trezeste parte antica reptiliana a creierului, cea care ne semnaleaza intotdeauna un pericol. De aceea, aproape instant, inima incepe sa bata mai tare si mai rapid, hormonii inunda organismul, iar starea fugi sau lupta este activata. Nu e usor, asadar, sa ramai echilbrat/a, insa, pentru a nu escalada conflictul, trebuie sa incerci.

Prietena sau o ruda apropiata tocmai a nascut? Cu siguranta, te intrebi ce cadou ar trebui sa oferi noilor parinti, atunci cand te vei afla la petrecerea de Botez. Probabil, primele daruri ce iti vin in minte sunt banii, scutecele si hainutele pentru bebelus. Totusi, chiar si aceste cadouri ce par sigure pot deveni ambigue si deloc pe placul tinerilor parinti.

Emotia de a-ti vedea copilul zambind pentru prima oara cu greu poate fi egalata ca intensitate. Acel prim zambet, cunoscut si ca zambet angelic, este momentul mult asteptat de parinti, o clipa care compenseaza, cumva, oboseala si orele de insomnie adunate in acele prime luni haotice, dar atat de frumoase. Te-ai intrebat vreodata ce se ascunde in spatele acelui zambet minunat al bebelusului? Ce declanseaza zambetul chiar si cand micutul doarme?

Esti indecis/a, te invinovatesti adesea si ai o stima de sine scazuta? Daca da, ar putea fi semne ca ai fost crescut/a de parinti narcisisti. Astfel de parinti sunt dominatori, dau vina pe altii pentru greselile lor si ii fac pe copii sa se simta rau, atunci cand nu fac asa cum doresc ei.

Mai mult de 80% dintre mame alapteaza bebelusii. Majoritatea dintre acestea se confrunta cu o criza de lactatie. Daca ti se intampla, stii ca e o perioada grea si stresanta in care trebuie sa faci fata plansului continuu al copilului, exasperarii si chiar dezamagirii in ceea ce priveste propriile abilitati de mama.