Vezi cum poti afla intr-un minut daca esti asigurat in sistemul de sanatate

Vezi cum poti afla intr-un minut daca esti asigurat in sistemul de sanatate

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a pus la dispozitia cetatenilor romani o aplicatie care permite oricarei persoane majore sa isi verifice calitatea de asigurat.

Ca sa vezi in maxim un minut daca esti sau nu asigurat in sistemul de sanatate, tot ce trebuie sa faci este sa accesezi aplicatia online de pe site-ul oficial CNAS.

Imediat cum ai intrat in aplicatie, esti rugat sa completezi Codul Numeric Personal din cartea de identitate si un numar de verificare. Dupa ce ai completat aceste date, numarul CID va fi generat automat din CNP.

In caz ca faci parte din categoria persoanelor asigurate, sistemul informatic va genera un mesaj care confirma statutul de asigurat respectiv data la care te-ai inscris ultima data la un medic de familie.

Despre acest instrument util care poate fi accesat de pe orice computer, Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, a declarat ca  „Este o masura menita sa vina in sprijinul asiguratilor care nu mai trebuie sa faca un drum la casa de asigurari pentru a cere adeverinta de asigurat, atat timp cat exista un instrument la indemana tuturor furnizorilor de servicii medicale pentru a verifica daca  cel care solicita serviciul este asigurat sau nu”.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sanatatea este esentiala pentru orice om. Orice ai intreprinde, in orice domeniu ai activa, ai nevoie de...
Trucurile de frumusete sunt necesare, mai ales in cazul femeilor. Din pacate, nu toate sunt sanatoase. Cand...
Multi oameni sunt convinsi ca fericirea inseamna sa te casatoresti si sa faci copii. In realitate, exista...