Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Aceasta mancare de legume este ideala in sezonul rece.
Aceasta mancare de legume este ideala in sezonul rece.
Afla cum se prepara gasolea uscata cu legume din reteta urmatoare:
Ingrediente:
- 500 grame fasole uscata,
- o ceapa,
- un morcov,
- un patrunjel,
- o frunza de dafin,
- sare.
Mod de preparare:
Se alege fasolea si se spala. Inainte de a fi pusa la fiert, se tine doua ore in apa calduta.
Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, cat sa le cuprinda bine. Se pune pe foc mic, sa inceapa incet sa fiarba.
Dupa ce da in clocot se trage la o parte, se scurge si se pune din nou pe foc potrivit, cu alta apa fierbinte.
Se adauga o ceapa, zarzavatul, o frunza de dafin, spre sfarsit se pune sarea. Se fierbe pe foc mic.
Numai astfel boabele raman intregi.
Optional: Dupa gust se pot adauga doi, trei catei de usturoi.
Mod de servire:
Cand se asaza in castron sau in farfurie, se scoate zarzavatul si frunza de dafin. Fasolea uscata cu legume se serveste calda sau rece, cu muraturi.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.