Reteta: Vinete umplute cu orez

Reteta: Vinete umplute cu orez

Aceasta reteta de post este deosebit de gustoasa daca stii sa o prepari ca la carte.

Ingrediente:

- 6 vinete mijlocii,
- 1/2 ceasca orez,
- 500 grame rosii,
- o ceapa,
- un catel de usturoi,
- o lingurita de zahar,
- sare, piper,
- 2 linguri de ulei,
- o lingura de pesmet.

Mod de preparare:

1

Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele in doua, in lungime.

2

Se pun in apa clocotita si se tin un sfert de ora. Se scot, se sareaza si se asaza pe masa de lemn, deasupra punandu-se un fund cu greutati pe el.

3

Se tin astfel o jumatate de ora sa se scurga. Se prajeste o ceapa taiata marunt cu o lingura de ulei.

4

Se adauga rosiile taiate bucati, usturoiul, zaharul, sare, piper.

5

Se lasa totul sa fiarba pana se obtine un sos bine scazut. Se trece prin sita. 

6

Se fierbe separat in apa 1/2 ceasca de orez. Se scobesc jumatatile de vinete, se toaca miezul, se amesteca cu orezul scurs de apa si cu o parte din sos.

7

Se unge cu ulei o forma de pamant cu margini joase, se asaza vinetele; cu o lingura se pune umplutura in fiecare, se presara pesmet, se da la cuptor la foc potrivit.

8

Cand sunt gata, se toarna imprejur sosul de rosii care a mai ramas.

Optional: Aceeasi mancare se poate pregati cu unt, servindu-se calda.

Etichete: vinete umplute, vinete, orez

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinetele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta! Sunt sanatoase, gustoase si satioase, fara sa provoace probleme...
Se aleg pentru conservele de iarna vinete tinere, proaspete, de marime potrivita, care sa incapa cate doua...
Aceasta reteta de vara este un aperitiv cald delicios, perfect pentru orice masa din zi. Ingrediente: -...