Dolforin, plasture transdermic

Dolforin este un plasture transdermic si trateaza durerile cronice severe care pot fi vindecate adecvat doar cu analgezice opioide.

Compozitie: Dolforin 25 micrograme/ora: un plasture transdermic (cu o suprafata de eliberare de 15 cm2) contine fentanil 4,8 mg. Acesta corespunde eliberarii unei cantitati de 25 micrograme fentanil pe ora.

Dolforin 50 micrograme/ora: un plasture transdermic (cu o suprafata de eliberare de 30 cm2) contine fentanil 9,6 mg. Acesta corespunde eliberarii unei cantitati de 50 micrograme fentanil pe ora.

Dolforin 75 micrograme/ora: un plasture transdermic (cu o suprafata de eliberare de 45 cm2) contine fentanil 14,4 mg. Acesta corespunde eliberarii unei cantitati de 75 micrograme fentanil pe ora.

Dolforin 100 micrograme/ora: un plasture transdermic (cu o suprafata de eliberare de 60 cm2) contine fentanil 19,2 mg. Acesta corespunde eliberarii unei cantitati de 100 micrograme fentanil pe ora.

Prospect:

Dolforin 25/50/75/100 micrograme/ora este un plasture transdermic subtire si transparent, cu colturi

rotunjite si imprimat cu urmatoarele:

Dolforin 25 ug/h

Dolforin 50 ug/h

Dolforin 75 ug/h

Dolforin 100 ug/h

Indicatii terapeutice: Durere cronica severa care poate fi tratata adecvat doar cu analgezice opioide.

Doze si mod de administrare: Stabilirea dozelor se face individual, pe baza tolerantei pacientului la opioide si tine cont de:

- posibila instalare a tolerantei;

- starea generala actuala, situatia medicala a pacientului si gradul de severitate a afectiunii.

Doza de fentanil necesara este ajustata individual si trebuie evaluate regulat, dupa fiecare administrare.

Mod de administrare: Imediat dupa extragerea din ambalaj si indepartarea foliei de protectie, plasturele se aplica pe o zona fara par a partii superioare a corpului (piept, spate, antebrat). Pentru indepartarea parului, trebuie sa se utilizeze un foarfece si nu aparatul de ras.

Inaintea aplicarii plasturelui, pielea trebuie spalata atent cu apa curata (fara agenti de curatare) si uscata cu grija. Apoi se aplica plasturele apasand usor cu podul palmei timp de aproximativ 30 de secunde. Suprafata de piele pe care se aplica plasturele nu trebuie sa aiba iritatii sau microleziuni (de exemplu, cele determinate de iradiere sau de barbierit).

Plasturele transdermic poate fi purtat si in timpul dusului deoarece este protejat la exterior de un strat filmat, rigid, impermeabil. Ocazional, poate fi necesara utilizarea unui mijloc suplimentar de fixare a plasturelui.

Daca sunt facute cresteri progresive ale dozelor, suprafata activa necesara poate atinge un prag de la care sa nu mai fie posibila marirea dozei.

Durata de administrare: Plasturele transdermic trebuie schimbat dupa 72 h. Daca, in cazuri speciale, trebuie facuta o inlocuire timpurie, aceasta nu ar trebui facuta mai devreme de 48 de ore de la aplicare, in caz contrar putand aparea o crestere a concentratiei medii de fentanil. Pentru fiecare noua aplicare trebuie aleasa o zona cutanata diferita. Trebuie facuta o pauza de 7 zile inaintea aplicarii unui nou plasture in aceiasi zona. Dupa indepartarea plasturelui transdermic, efectul analgezic poate persista o perioada de timp. Daca pe piele raman urme ale plasturelui transdermic, acestea pot fi indepartate cu multa apa si sapun. Nu trebuie folosit alcool etilic sau alti solventi pentru ca acestia pot patrunde prin piele datorita efectului plasturelui.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Urgocor Coricide, plasture transdermic si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Citeste prospectul medicamentului Leganto Plasturi Transdermici si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Leganto...
Citeste prospectul medicamentului Kentera 3,9 mg / 24 ore plasture transdermic si afla pentru ce este indicat...