GANFORT picaturi oftalmice

Indicatii: GANFORT este un medicament pentru ochi utilizat pentru controlul glaucomului. Contine doua substante active diferite (bimatoprost si timolol) ambele reducand tensiunea oculara (de la nivelul ochiului) crescuta.

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

CE ESTE GANFORT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

GANFORT este un medicament pentru ochi utilizat pentru controlul glaucomului. Contine doua substante active diferite (bimatoprost si timolol) ambele reducand tensiunea oculara (de la nivelul ochiului) crescuta. Bimatoprostul face parte dintr-un grup de medicamente numite prostamide.

Timololul face parte dintr-un grup de medicamente numite beta-blocante. GANFORT se prescrie pentru a scadea tensiunea oculara crescuta.  Ochiul dumneavoastra contine un lichid apos si limpede care hraneste interiorul ochiului. Lichidul se scurge constant din ochi si un nou lichid se formeaza pentru a-l inlocui. Daca lichidul nu se poate scurge suficient de repede, tensiunea din interiorul ochiului se acumuleaza si va poate afecta in final acuitatea vizuala (vederea). GANFORT actioneaza prin reducerea cantitatii de lichid produs si prin cresterea cantitatii eliminate. Acest lucru reduce tensiunea din interiorul ochiului.

Pagina 1/5

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Xalcom, picaturi oftalmice, solutie, 50 ug/5 mg si afla pentru ce este indicat si...
Citeste prospectul medicamentului Vigamox, picaturi oftalmice si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Vigamox...
Citeste prospectul medicamentului Opatanol, picaturi oftalmice si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare