GANFORT picaturi oftalmice

Indicatii: GANFORT este un medicament pentru ochi utilizat pentru controlul glaucomului. Contine doua substante active diferite (bimatoprost si timolol) ambele reducand tensiunea oculara (de la nivelul ochiului) crescuta.

Cititi cu atentie si in intregime acest prospect inainte de a incepe sa utilizati acest medicament. Pastrati acest prospect. S-ar putea sa fie necesar sa-l recititi.

CE ESTE GANFORT SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

GANFORT este un medicament pentru ochi utilizat pentru controlul glaucomului. Contine doua substante active diferite (bimatoprost si timolol) ambele reducand tensiunea oculara (de la nivelul ochiului) crescuta. Bimatoprostul face parte dintr-un grup de medicamente numite prostamide.

Timololul face parte dintr-un grup de medicamente numite beta-blocante. GANFORT se prescrie pentru a scadea tensiunea oculara crescuta.  Ochiul dumneavoastra contine un lichid apos si limpede care hraneste interiorul ochiului. Lichidul se scurge constant din ochi si un nou lichid se formeaza pentru a-l inlocui. Daca lichidul nu se poate scurge suficient de repede, tensiunea din interiorul ochiului se acumuleaza si va poate afecta in final acuitatea vizuala (vederea). GANFORT actioneaza prin reducerea cantitatii de lichid produs si prin cresterea cantitatii eliminate. Acest lucru reduce tensiunea din interiorul ochiului.

Nu utilizati GANFORT:

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la bimatoprost, timolol sau la oricare dintre celelalte

componente ale GANFORT.

- daca aveti afectiuni respiratorii precum astm bronsic sau ati avut in trecut afectiuni pulmonare obstructive severe cronice

- daca aveti afectiuni cardiace precum afectarea functiei cardiace sau tulburari de frecventa cardiaca.

GANFORT va poate determina inchiderea la culoare si cresterea genelor, poate duce si la inchiderea la culoare a pielii din jurul pleoapei. Si culoarea irisului vi se poate inchide in timp. Aceste modificari pot fi permanente. Modificarea poate fi mai vizibila daca va tratati un singur ochi. GANFORT nu trebuie folosit la persoanele cu varsta sub 18 ani decat la recomandarea speciala a medicului.

Utilizarea altor medicamente: Daca utilizati GANFORT concomitent cu alt medicament oftalmic, lasati sa treaca cel putin 5 minute intre administrarea de GANFORT si a celuilalt medicament. Orice unguent sau gel oftalmic se administreaza la final.

Sarcina si alaptarea: Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Informati-va medicul daca sunteti gravida sau intentionati sa deveniti gravida.

Nu trebuie sa vi se administreze GANFORT daca alaptati.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor: GANFORT poate produce tulburari de vedere la unii pacienti. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje inainte de disparitia simptomelor.

Informatii importante privind unele componente ale GANFORT: Nu utilizati picaturile inainte de a scoate lentilele de contact. Asteptati 15 minute dupa administrarea picaturilor inainte de a va pune din nou lentilele. Un conservant din GANFORT (clorura de benzalconiu) poate determina iritatii oculare si poate decolora lentilele de contact moi.

CUM SA UTILIZATI GANFORT: Utilizati intotdeauna GANFORT exact asa cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. Doza uzuala este de o picatura administrata in fiecare dimineata in fiecare ochi care necesita tratament. Totusi, medicul dumneavoastra va poate recomanda sa utilizati medicamentul seara.

Pentru a avea efect, GANFORT trebuie utilizat zilnic. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Atentie: Dupa deschidere, solutiile se pot contamina, ceea ce poate provoca infectii oculare. De aceea, trebuie sa aruncati flaconul dupa 4 saptamani de la prima deschidere, chiar daca a mai ramas in el solutie. Pentru a va aminti acest lucru, notati data la care ati deschis flaconul pe spatiul de pe cutie.

Ce contine GANFORT: Substantele active sunt bimatoprost 0,3 mg/ml si timolol 5mg/ml, corespunzator la maleat de timolol 6,8 mg/ml. Celelalte componente sunt clorura de benzalconiu (conservant), clorura de sodiu, fosfat de sodiu dibazic heptahidrat, acid citric monohidrat si apa purificata. Se pot adauga mici cantitati de acid clorhidric sau hidroxid de sodiu pentru a se obtine un pH adecvat pentru solutie.

Cum arata GANFORT si continutul ambalajului: GANFORT este o solutie oftalmica incolora, limpede, aflata intr-un flacon din plastic. Fiecare ambalaj contine 1 sau 3 flacoane din plastic, cu cate un dop filetat. Fiecare flacon este umplut aproximativ pana la jumatate si contine 3 mililitri de solutie. Aceasta cantitate este suficienta pentru utilizare timp de 4 saptamani. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul: Allergan Pharmaceuticals Ireland.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Xalcom, picaturi oftalmice, solutie, 50 ug/5 mg si afla pentru ce este indicat si...
Citeste prospectul medicamentului Vigamox, picaturi oftalmice si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Vigamox...
Citeste prospectul medicamentului Opatanol, picaturi oftalmice si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare