Afla cum se prepara pastele Cannelloni cu pui si seminte de pin

Afla cum se prepara pastele Cannelloni cu pui si seminte de pin

Rulourile din paste Cannelloni reprezinta unul dintre deliciile bucatariei Iataliene, putand fi umplute cu diverse ingrediente.

Iata cum se prepara Cannelloni cu pui si seminte de pin:

Ingrediente

- 10 Cannelloni
- 300 gr carne de pui, taiata cubulete
- 150 gr branza ricotta
- 50 gr Parmezan
- 30 gr Mozzarella
- 1 morcov taiat in cubulete
- 1 pachet de spanac congelat
- O jumatate de ceapa, taiata marunt
- 100 gr seminte de pin taiate marunt
- O jumatate de pahar de vin alb
- 20 gr unt
- 1 cutie mica de sos de rosii
- Sare si piper
- 750 ml lapte fierbinte
- 45 unt
- 45 gr faina
- Nucsoara

Umplutura cu carne pui:

- Sotati morcovul si ceapa in unt.

- Adaugati spanacul congelat si innabusiti-l pana se patrunde.

- Adaugati puiul si condimentati cu sare si piper.

- Adaugati vinul si lasati alcoolul sa se evapore.

- Adaugati semintele de pin si fierbeti amestecul timp de 15 minute.

- Puneti amestecul cu pui intr-un blender si omogenizati-l in reprize scurte, apoi lasati-l sa se raceasca.

- Adaugati branza si amestecati bine.

Sos bechamel:

Topiti untul intr-o cratita.

Adaugati faina, un praf de sare si putina nucsoara.

Amestecati incontinuu.

Luati amestecul de pe foc si adaugati laptele.

Puneti amestecul inapoi pe foc si amestecati pana da in clocot.

Asamblarea preparatului:

Umpleti pastele Cannelloni nefierte cu amestecul cu pui.

Ungeti cu ulei un vas termorezistent si turnati jumatate din sosul de rosii.

Ungeti Cannelloni cu unt topit.

Puneti Cannelloni in vas, lasand spatiu intre ele, pentru a nu se lipi. Acoperiti pastele cu sos bechamel.

Coaceti preparatul timp de 40 de minute in cuptorul incins la 200 de grade.

La final adaugati de-asupra parmezanul si serviti preparatul cat este inca fierbinte.

Ponturi

Puteti opta si pentru alte retete de sos Bechamel.

Puteti inlocui semintele de pin cu alune de padure sau migdale.

Puteti inlocui parmezanul cu branza Pecorino, pentru un gust diferit.

Puteti inlocui vinul cu Cognac.

Etichete: paste, paste cannelloni, pui

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cornuletele cu crema de ciocolata sunt ideale pe masa de sarbatoare! Nu sunt dificil de facut, desi...
Pastele Bolognese sunt originare din orasul italian Bologna. Ele au devenit foarte populare nu doar in Italia,...
Sarbatoarea Sfintelor Pasti este o sarbatoare solemna, cea mai mare din an. Ea aduce, prin sacrificiul lui...