Ce inseamna sos tartar si cum se face?

Ce inseamna sos tartar si cum se face?

Daca doriti un sos pentru o friptura de vita sau pentru fructe de mare, atunci cea mai buna alegere pe care o puteti face este sosul tartar.

Pentru a face reteta de sos tartar aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 2 galbenusuri ou,
- 1 lingurita mustar,
- 200 g ulei,
- 1/2 lingurita otet sau zeama de lamaie,
- sare, 1 castravete mic in otet,
- 1 lingura arpagic tocat,
- cateva frunze de patrunjel (se pot adauga si capere)

1
Se amesteca de la inceput mustarul cu ouale, apoi cu zeama de lamaie si un praf de sare.

2

Se freaca cu o lingura de lemn sau se bat cu telul pana ce galbenusurile sunt bine amestecate.

3

Apoi se adauga uleiul picatura cu picatura. Se freaca mereu, punand din cand in cand si putina lamaie.

4

Cand maioneza incepe sa se ingroase, se poate adauga si cate o lingurita de ulei odata, dar nu mai mult..

5

Se adauga arpagicul, castravetele in otet, caperele si verdeata, toate taiate foarte fin.

Il puteti servi cu fructe de mare sau friptura de vita.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ti-e pofta de niste coaste de porc gatite ca la restaurant, sa se desfaca de pe os...
Sosul de cacao se prepara cu sau fara ou, dupa gust si preferinte. Iata o reteta de...
Aceasta reteta se obtine din varza dulce umpluta cu carne si sos. Ingrediente: - o varza mijlocie,...