Cum se trateaza scabia?

Cum se trateaza scabia?

Scabia este o boala ce dateaza din timpuri stravechi, care se manifesta, cel mai adesea, in locurile extrem de populate si in cele insalubre.

Parazitii care produc aceasta boala, se gasesc peste tot in lume. Anual, se inregistreaza o rata de 300 de milioane de cazuri de infestari cu scabie.

Asemenea paduchilor, parazitii ce produc scabia se hranesc cu sange uman, facandu-si loc sub piele. Scabia poate indica, adesea, alte boli de piele, cum ar fi reactii alergice, sifilis, dermatita, paduchi sau pureci.

Odata ce se confirma simptomele scabiei, urmatorul pas este inceperea rapida a unui tratament, pentru a preveni imprastierea si inmultirea parazitilor producatori ai acestei boli.

Exista o serie de unguente, foarte eficiente in indepartarea parazitilor de scabie. Unul dintre acestea este permethrinul, care se aplica pe piele, inainte de culcare. Acesta trebuie sa actioneze timp de 8-14 ore, inainte de a fi indepartat cu apa, dimineata urmatoare. Procedeul trebuie repetat, in mod regulat, pana ce simptomele dispar.

Alte unguente impotriva scabiei sunt: crotamitonul, care reduce senzatia de mancarime si malathionul, un insecticid pentru plante, care se aplica pentru 24 de ore, fiind foarte eficient in uciderea parazitilor producatori de scabie si a oualor acestora.

Jeleul petroleum (cu continut de sulf), aplicat pe partile afectate, este o alta metoda de indepartare a parazitilor de scabie, fiind sigur pentru copii si femei insarcinate.

O alta solutie sigura in acest sens este uleiul de arbore de ceai, care indeparteaza parazitii.

Sapunurile pe baza de sulf sunt recomandate pentru a indeparta parazitii din piele si a preveni mancarimile.

O atentie sporita trebuie acordata folosirii unguentelor anti-scabie, deoarece majoritatea contin insecticide, fiind interzise in cazul copiilor. Medicamentatia orala este recomandata, de asemenea, de catre medici, pentru a indeparta senzatia de mancarime.

Este indicat sa cereti intotdeauna sfatul medicului, inainte de a lua astfel de medicamente, pentru siguranta d-voastra personala. Scabia nu are vreun remediu permanent si poate recidiva oricand.

Cea mai buna metoda de a impiedica acest lucru este pastrarea unei igiene personale si a casei impecabila.

Iata o serie de sfaturi in acest sens:

1

Dezinfectati, in mod regulat, asternuturile, hainele, perdelele si alte materiale din casa.

2

Evitati covoarele, carpetele sau alte ornamente de interior, care pot atrage praful sau parazitii scabiei.

3

Aspirati in mod frecvent, praful.

4

Tratati mobila cu solutii anti-scabie.

5

Folositi solutii dezinfectante in baie si in bucatarie.

6

Spalati si calcati zilnic hainele.

7

Faceti baie zilnic.

Parazitii scabiei apar odata cu murdaria si praful, asadar o buna igiena corporala si o curatenie impecabila a casei ii vor tine la distanta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Alcoolismul este o boala, care necesita o lunga perioada de recuperare si implicit multa vointa si ajutor...
Amigdalita acuta, numita si angina acuta circula in aceasta toamna. Aceasta afectiune este o inflamatie acuta a...
Dupa ce ai aflat care sunt simptomele pneumoniei, este timpul sa treci la tratarea propriu-zisa a acestei...