Cum sa absorbi mai bine magneziul

Cum sa absorbi mai bine magneziul

Magneziul ofera multe beneficii pentru sanatate, atat din punct de vedere fizic cat si mental. Cel mai bun mod de a te se asigura ca in corpul tau exista suficient magneziu il reprezinta dieta cu alimente bogate in acest mineral, cum ar fi legumele, nucile si cerealele integrale.

Daca nu respecti aceasta dieta, ai putea incerca un supliment de magneziu. Pentru a nu consuma acest supliment zilnic in van, verifica daca magneziul este retinut de corpul tau.

DETERMINA NEVOIA DE MAGNEZIU

1. Intelege importanta magneziului. Fiecare organ din corpul tau are nevoie de magneziu pentru a functiona corespunzator. Acesta contribuie la mai multe functii importante, cum ar fi reglarea functiei muschilor si a nervilor, mentinerea tensiunii arteriale la un nivel adecvat,  generarea de proteine, dezvoltarea oaselor, reglarea nivelului de calciu.

2. Invata cum sa retii magneziul in corp. Majoritatea oamenilor cu deficiente de magneziu au o dieta nepotrivita. Altii pierd magneziul cu rapiditate din cauza unor factori independenti de vointa lor cum ar fi:

- prea mult sau prea putin calciu;

- cauze medicale, cum ar fi diabetul, boala Crohn, sau alcoolismul;

- medicamente care blocheaza absorbtia.

3. Determina cantitatea de magneziu pe care trebuie s-o consumi. Aceasta variaza in functie de varsta, sex si de alti factori. In general, barbatii(adultii) nu trebuie sa consume mai mult de 420 mg pe zi, iar femeile nu ar trebui sa treaca peste 320 mg. Mergi la medic. Iti va oferi reteta potrivita.

4. Urmareste semnele care-ti arata ca nu retii magneziu. Pe termen scurt, lipsa de magneziu din corp nu se cunoaste. Dar daca magneziul lipseste pe termen lung, pot aparea simptome precum:

- greata;

- varsaturi;

- pierderea poftei de mancare;

- oboseala;

- spasme musculare si crampe;

- in cazul in care deficienta  de magneziu este severa, pot aparea furnicaturi sau amorteala. Pot avea loc, de asemenea, convulsii si ritm cardiac accelerat.

5. Ia portia de magneziu din alimente. Daca nu suferi de vreo afectiune care sa impiedice absorbtia de magneziu, atunci ai capacitatea de a absoarbe necesarul zilnic printr-o alimentatie potrivita. Iata o lista de alimente bogate in magneziu:

-fructe cu coaja, cum ar fi migdalele si nucile de Brazilia;

- semintele de dovleac si de floarea-soarelui;

- produsele din soia;

- pestele, cum ar fi cambula si tonul;

- spanacul, varza si sfecla Mangold;

- bananele;

- ciocolata si cacao pudra;

-condimentele precum coriandru, chimen si salvie.

6. Alege un supliment de magneziu. In cazul in care decizi sa iei un supliment, selecteaza unul care contine o forma de magneziu, usor de absorbit. Iti dam cateva sugestii:

- aspartat de magneziu. Aceasta forma de magneziu este atasata acidului aspartic. Acidul aspartic este un aminoacid comun in alimentele bogate in proteine, iar asta determina absorbtia mai usoara a magneziului;

-  citrat de magneziu. Acesta provine din sarea de magneziu a acidului citric. Concentratia de magneziu este relativ scazuta, dar e usor de absorbit. Poate avea un usor efect laxativ;

- lactat de magneziu. Propune o concentratie moderata de magneziu, fiind utilizat frecvent pentru tratarea problemelor digestive. Contraindicat persoanelor cu probleme renale.

7. Verifica daca ai facut exces de magneziu. Din alimentatie este greu sa depasesti limita de magneziu, insa e foarte posibil sa o faci din consumul de suplimente. Iata cateva simptome ale intoxicarii cu magneziu:

- diaree;

- greata;

- crampe abdominale

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Magneziul ofera multe beneficii pentru sanatate, atat din punct de vedere fizic cat si mental. Cel mai...
Citeste prospectul medicamentului Berroca calciu si magneziu, comprimate efervescente si afla pentru ce este indicat si cum...
Durerile menstruale sunt cauzate de contractiile de la nivelul uterului, in primele zile ale ciclului menstrual si...