Cum sa elimini alunitele

Cum sa elimini alunitele

Alunitele sau nevii pigmentari sunt tumori benigne(necanceroase) care pot aparea pe piele sub forma unor pete sau a unor puncte colorate de diferite dimensiuni. Aceste excrescente isi pot face aparitia in orice zona a corpului si, in anumite conditii, pot deveni un pericol pentru sanatate.

Daca ai o alunita care a crescut alarmant, ar trebui sa o elimini pentru a preveni orice complicatie. Inainte de a actiona, insa, e bine sa urmezi urmatorii pasi:

1. Verifica pielea. Inspecteaza-ti corpul periodic pentru a depista eventuale pete sau puncte colorate noi. Daca observi  o alunita care isi schimba aspectul, nu sta pe ganduri: consulta un dermatolog! Doar acesta poate depista natura alunitei.

Daca ai o multime de nevi pigmentari, e bine sa te supui unei investigatii medicale amanuntite;

2. Consulta doctorul de familie. Nu scoate o alunita pana cand nu depistezi natura acesteia. In genere, nevii nu sunt periculosi, dar exista, din pacate, situatii patologice cand acestia se  transforma in melanomi(tumori maligne/canceroase) ;

3. Ia in considerare eliminarea alunitei. Un medic poate elimina o alunita prin operatie clasica(bisturiu) sau cu laser.

Ca alternativa, poti incerca varianta naturala de scoatere a unei alunite. Spre exemplu, terapia cu usturoi. Functioneaza cam asa:

- dezinfecteaza zona unde se fla alunita;

- curata un graunte de usturoi, piseaza-l si aplica-l pe alunita;

- acopera cu un bandaj si lasa-l sa actioneze peste noapte sau cel putin 4 ore

- repeta cateva zile la rand. Alunita va pica de la sine.

METODE DE ELIMINARE

1. Creme sau lotiuni. Exista mai multe creme sau lotiuni care pot diminua si chiar elimina o alunita. Acestea nu se dau pe reteta, deci nu exista acceptul si sfatul medicului. Asa ca ai grija ce cumperi si de unde!  Citeste bine prospectul si nu folosi multa crema din prima! Ai putea fi alergic, iar asta iti va declansa complicatii: mancarimi, eruptii cutanate. Nu vrei sa sari din lac in put, nu?!

2. Criochirurgia. Acest gen de interventie implica inghetarea zonei unde se afla alunita, cu ajutorul azotului lichid.  Procesul ucide celulele. Nevul este, apoi, bandajat si dispare in cateva zile.

Daca, dintr-un motiv sau altul, nu vrei sau nu poti sa apelezi la criochirurgie, ai o alternativa. Unele produse de pe piata  favorizeaza inghetarea alunitei la tine acasa. Nu face niciun pas fara sa citesti  instructiunile! Spre exemplu, daca nu anesteziezi local, s-ar putea sa ai dureri mari!

3. Dermabraziunea si exfolierea chimica.  Dermabraziunea n-a intrat, inca, in vocabularul limbii romane. Preluat din engleza, acesta ar putea fi tradus prin frecare pielii cu un anumit scop. Asadar, unele alunite(de obicei, cele mici) pot fi indepartate chiar de medicul estetician. Daca alegi varianta pe baza de substante chimice(exfolierea), citeste instructiunile cu atentie!

4. Creme si lotiuni de casa. Poti indeparta alunitele nedorite si cu ajutorul unor creme pe care le poti face acasa. Ingredientele sunt la indemana tuturor, iar mecanismul nu e deloc dificil. Iata care sunt optiunile:

- conopida;

- usturoi;

- ananas;

- smochine;

- miere;

- ulei de ricin;

- apa calda;

- otet;

Odata ce ai aceste ingrediente, poti obtine un tratament natural de indepartare a alunitelor. Iata cum:

- printr-un blender, treci conopida, usturoiul, ananasul sau smochinele. Aplica pasta obtinuta pe alunita o data pe zi. In urmatoarele cateva zile, celule incep sa moara, iar pielea se exfoliaza;

-spala zona,o data pe zi, cu apa calda pentru a preveni o infectie.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cele mai multe alunite se dezvolta pana la varsta de 30 ani. In general, nu sunt periculoase,...
Te-ai saturat de alunitele si negii de pe corp? Pielea sensibila se umple de eczeme, cand ti-e...
Alunitele de pe fata sau de pe corp atrag intotdeauna atentia si pot dezvalui multe despre o...