Greseli pe care oamenii le fac in timpul calatoriilor

Greseli pe care oamenii le fac in timpul calatoriilor

Iti place sa calatoresti? Atunci, probabil ai un set propriu de reguli privind economisirea banilor in timpul unei calatorii. Totusi, daca, imediat ce ajungi intr-un aeroport, cauti o casa de schimb valutar sau o statie de taxi, atunci verifica lista de mai jos cu cele mai mari greseli pe care oamenii le comit cand calatoresc.

Lista ampla de erori de mai jos te va ajuta sa economisesti mai multi bani in timpul unei calatorii, fie ca aceasta e destinata relaxarii sau afacerilor.

12. Calatoresti in timpul zilei. Noaptea este vremea pentru somn. Dar cum ai reactiona daca ti-am spune ca poti calatori si dormi, in acelasi timp, pe bani mai putini? Poti lua un tren de noapte sau un autobuz. Ambele te vor duce la destinatie. In plus, costurile vor fi mai mici decat in timpul zilei.

11. Nu tii cont de regula celor 6 strazi. Produsele alimentare si nu numai sunt, in general, la pret cel putin dublu in punctele turistice majore. Paraseste o asemenea zona, daca vrei sa iei pranzul, spre exemplu. Pietele(magazinele, restaurantele etc) de pe o strada comuna sunt intotdeauna o optiune mai buna. Vei gasi, aici, produse autentice si mult mai ieftine.

10. Nu imparti cursa cu nimeni. Probabil, ai auzit de Blablacar. Serviciul e usor de gasit pe net. Practic, poti gasi persoane detinatoare de automobile ce vor sa mearga pe un traseu comun cu al tau. O sa platesti mai putin decat in cazul curselor de linie. Soferul de ocazie nu te poate pacali nicicum, deoarece softul ii calculeaza exact costurile pentru fiecare persoana pe care o ia in masina personala.

Citeste si: Cum sa-ti rezervi eficient vacanta. Acesta este noul trend

9. Faci rezervare in avans. Rezervarea anticipata e benefica doar daca ai un program strict. In caz contrar, evita acest tip de rezervare. Incearca rezervarea la vedere. Avantajele? Poti sta intr-un hotel atat cat doresti si e foarte posibil sa ai si o reducere la hotelul respectiv. In plus, daca vrei sa parasesti locul mai devreme, nu va trebui sa platesti o taxa.

8. Schimbul valutar. Foloseste cardul! Cash-ul, mai putin sau deloc, daca se poate! Cardul te va ajuta sa gasesti cele mai bune cursuri valutare si astfel vei evita tepele. Asigura-te doar ca detii un card care nu percepe comision de retragere de la niciun ATM. La banca, inainte de a pleca in calatorie, vei afla toate informatiile!

7. Notiuni de baza. Nu este nimic mai rau decat sa te afli intr-o tara straina, la mii de kilometri distanta de casa, fara documente, carti de credit sau telefon. Incearca sa nu iesi in evidenta, purtand haine scumpe si genti de lux! Vei atrage hotii ca un magnet. In plus, pune lucrurile de valoare in locuri diferite. Lasa ceva bani la hotel si fii mereu atent in jurul tau!

6. Nu cunosti politica bacsisurilor. In unele tari precum SUA, bacsisurile legale sunt cuprinse intre 15 si 20%. In mai multe tari europene, bacsisul apare pe bonul fiscal. Verifica aceste politici inante de a vizita o tara straina. Vei economisi bani si vei evita situatiile nedorite.

5. Nu ai asigurare de calatorie. Un simplu accident ce nu ar reprezenta o problema in tara natala, poate insemna o gramada de bani cheltuiti in strainatate. Fa-ti, asadar, o asigurare de calatorie!

4. Nu ajungi la o intelegere cu banca inainte de a calatori. Afla de la banca ce fel de card detii! Daca ti se percep comisioane de tranzactie in strainatate, e timpul sa-ti faci un card de calatorie, ce iti va permite sa faci tranzactii fara comisioane in tara pe care alegi sa o vizitezi. Orice ar fi, anunta institutia bancara cand mergi intr-o tara straina. Odata ce reprezentantii bancii vor sesiza tranzactii pe care le considera suspecte, iti pot bloca cardul...

Cum arata lista celor mai VIZITATE ORASE din LUME conform INSTAGRAM

3. Ai incredere in brosurile de turism. Din momentul in care iti pui centura de siguranta in avion, veti fi asaltat de brosuri si de reviste cu mesaje de genul cele mai bune destinatii si trebuie sa vizitezi. Acestea pliante ar trebui sa iti ofere informatii despre locurile cele mai interesante. Din pacate, cei care platesc acest tip de publicitate(hoteluri, restaurante etc) nu sunt si cei mai ieftini ofertanti din aceasta zona. Locurile cu adevarat autentice si ieftine nu sunt mentionate niciodata in astfel de brosuri. Verifica forumurile de turism inainte de a calatori, pentru a obtine oferte corecte din punct de vedere al raportului pret/calitate.

2. Nu verifici toate optiunile de transport. Inchirierea unei masini este costisitoare. Daca nu ai un traseu lung, un itinerariu, ar trebui sa incerci transportul public sau serviciul Uber. Unele hoteluri asigura transport gratuit de la aeroport, iar multe orase europene detin trenuri expres care te vor duce direct in centrul orasului mai rapid decat o masina.

1. Tii toti banii intr-un singur loc. Este intotdeauna bine sa a ceva cash in buzunare. Asigura-te, insa, ca pui banii respectivi in mai multe locuri de siguranta. Spre exemplu, poti face o gaura intr-un sapun si poti introduce acolo ceva  bani. De asemenea, peria de par sau brantul de la pantof poti fi locuri foarte bune pentru ascunderea banilor.

Uite cum poti fi inselat in restaurant. Lista celor mai folosite metode

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Se spune ca voiajul este singurul lucru cumparat care te imbogateste. Evident, este vorba despre bogatia sufleteasca,...
Hainele purtate in calatorii trebuie sa fie confortabile si adecvate tarii pe care o vizitati. Iata cateva...
E foarte usor sa ramai blocat cu masina pe un drum neasfaltat, dupa ploaie. Sunt situatii in...