Alimente, piele miros

Lista articolelor despre alimente si piele miros pe AflaCum.ro

Articole despre alimente si piele miros

Citeste cele mai noi articole despre alimente si piele miros publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre alimente si piele miros, pe AflaCum.ro!

Te simti inconfortabil din cauza felului in care mirosi? Daca da, afla ca poti lua masuri. Este adevarat ca mirosul nostru e specific si e dat, in mare masura, de latura genetica, insa si alimentatia conteaza! Mai pe scurt, am putea spune ca mirosi a ceea ce mananci!

Pentru azi, ti-am pregatit o lista de alimente care influenteaza mirosul corporal. Fiecare tandem are o componenta pozitiva si alta negativa:

Iaurt vs lapte. Culturile active prezente in iaurt scad cantitatea de compusi sulfitici care provoaca mirosuri. De asemenea, vitamina D prezenta in iaurt ajuta la combaterea bacteriilor prezente in cavitatea bucala, reducand astfel respiratia urat mirositoare. Pe de alta parte, laptele contine colina( mina care face parte din complexul vitaminei B, utilizata in tratamentul hepatitelor )care se metabolizeaza in trimetilamina. Acest proces poate provoca un miros urat ala nivelul pielii.

Cand intri intr-un magazin, dupa o lunga zi de lucru, ultimul lucru pe care il doresti este sa citesti ingredientele de pe ambalaj. E valabil pentru cei mai multi dintre noi! Din pacate, nu procedam bine! Ar trebui sa citim eticheta; sa o citim chiar cu mare atentie! In multe dintre produse, se ascund pericole pe care ar fi bine sa le evitam.

Studiile arata ca doar 15% dintre oameni acorda suficienta atentie informatiilor nutritionale de pe produsele pe care le cumpara. Acest comportament le permite anumitor producatori sa foloseasca strategii de marketing inselatoare, pentru a creste vanzarea. Iata cateva exemple de tactici prin care se incearca ascunderea adevarului cu privire la anumite produse alimentare:

1. Mancarea pentru bebelusi poate avea mai mult zahar decat scrie pe eticheta! Cand vine vorba de alimente pentru copii, produsele promovate sunt cele pe care scrie mai sanatos. In realitate, nu prea avem de-a face cu un aliment sanatos. Mancarea respectiva poate avea un continut ridicat de zahar, deoarece care printre ingrediente si fructe, nu doar legume! Cum pe eticheta scrie clar gust de legume, tindem sa credem ca am pus mana pe varianta mai sanatoasa! Astfel de produse sunt, de asemenea, inscriptionate si cu expresia fara zahar, una departe de adevar, pentru ca fructele adaugate inseamna suficient zahar!

Magazinele alimentare se afla aproape la fiecare colt, in societatea moderna. Varietatea de produse de pe piata ar trebui sa ne usureze situatia, atunci cand facem cumparaturi. In realitate, ne-o ingreuneaza, deoarece nu suntem mereu capabili sa alegem produsele cele mai proaspete.

Cand vine vorba despre produsele alimentare, trebuie sa fii foarte atent/a si sa le verifici, pe cat posibil. Cele mai multe iti ofera semne destul de clare de invechire si chiar alterare(mai ales carnea, fructele si legumele). Iata o lista de produse alimentare si modurile in care acestea trebuie verificate:

Masline. Opteaza pentru maslinele cu samburi. Cele fara samburi sunt , de obicei, umplute cu alte muraturi, schimbandu-si gustul. De asemenea, fara samburi, maslinele se vor inmuia foarte repede, pierzandu-si astfel gustul si aspectul.

Nu doar calitatea alimentelor este importanta pentru o sanatate de fier, ci si momentul cand alegi sa mananci. Mesele regulate si gustarile bine echilibrate sunt cheia pentru o buna functionare a aparatului digestiv. Si mai exista un aspect important de care putini tinem cont: consumarea alimentelor in momentele potrivite!

Alimente pe care le consumam in momente nepotrivite:

Branza e este un aliment foarte consumat. O facem insa cand trebuie? Specialistii ne transmit ca branza nu ar trebui consumata seara, deoarece a re darul de a ingrasa, iar pe termene lung poate chiar infunda arterele, pentru ca e plina de lipide. De dimineata, nu e rau sa mananci acest aliment, insa in cantitati decente. Daca mananci prea multa branza la micul dejun, cresti peste masura numarul de calorii de care ai nevoie. Asadar, consuma branza la masa de pranz, cu predilectie!

Oamenii arunca multa mancare pe aproape intreg Mapamondul. Se intampla in zonele cu un nivel de trai decent spre ridicat. Spre exemplu, in cea mai dezvoltata tara a lumii, SUA, 40% din alimente sunt aruncate in fiecare an! De vina, in principal, este eticheta produsului. Odata ce o persoana observa ca data de expirare a trecut este tentata sa arunce respectivul aliment la gunoi.

Sunt alimente pe care trebuie sa le arunci odata cu data de expirare si alimente care se pot consuma, fara probleme, dupa data de expirare. Poate nu o sa iti vina sa crezi , dar din cea de-a doua categorie fac parte, pe langa alimentele rezistente la mediul extern, chiar si anumite alimente cu un grad mai mare de perisabilitate.

Alimente bune si dupa data de expirare:

Rafturile hipermarketurilor si nu numai sunt pline cu diferite produse care pot satisface orice gust. De multe ori, din pacate, cumparam mai mult decat ar trebui. Facem stoc , asa cum spunem noi, romanii. Tot din nefericire, ajungem in pozitia de a arunca mult, deoarece alimentele perisabile nu tin pe o perioada prea lunga. Totusi, avem la dispozitie anumite trucuri care ne permit sa le prelungim viata. Sa vedem despre ce este vorba!

Cum sa pastrezi alimentele. Metode neobisnuite, dar eficiente:

Castraveti. Tinuti chiar si la rece, castravetii nu rezista mai mult de cateva zile. Se inmoaie si isi schimba gustul. Le poti , insa, prelungi prospetimea! Inveleste fiecare castravete in prosoape de hartie. Apoi, introdu castravetii intr-o punga cu fermoare(ziplock).

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Oamenii arunca multa mancare pe aproape intreg Mapamondul. Se intampla in zonele cu un nivel de trai...
Alimentatia este importanta cand vine vorba despre somnul de peste noapte. Daca mananci mult si greu, s-ar...
Fierul este esential pentru buna functionare a organismului. El trebuie asimilat din alimente. Din pacate, multe persoane...
Mancam produse precum oua, fructe si paine, aproape in fiecare zi. Din pacate, e posibil sa alegem...
Un sistem digestiv sanatos este cheia unui stil de viata sanatos. Perioada ideala de tranzit a mancarii,...
Desi nu exista nicio dovada palpabila ca vreun aliment poate cauza acnee, unele mancaruri pot agrava aceasta...